Canal Ajuntament

Blanes. La Colla Gegantera de Blanes culmina els actes del 20è aniversari amb la XIV Trobada de Colles

Enguany la tradicional trobada de colles geganteres, amb uns 350 participants, inclourà diverses novetats, entre elles la participació dels Manaies de Blanes i un concurs de “fal·leres” 

 

Durant aquest any la Colla Gegantera de Blanes ha estat celebrant diversos actes en motiu del seu 20è aniversari, un cicle que culminarà amb la 14a Trobada Gegantera que centrarà l’activitat del municipi durant la tarda-vespre del proper dissabte, 25 d’agost. 

La trobada aplegarà uns 350 participants, entre grallers, caps grossos, gegantons i gegants. Organitzada amb el suport del departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, l’esdeveniment s’encetarà a partir de les 18 h amb la plantada dels gegants que es farà al passeig de Cortils i Vieta, a tocar del carrer Ample. 

A partir de les 19 h començarà la tradicional cercavila que durant tots aquests anys sempre ha caracteritzat la trobada, i que enguany presenta una destacada novetat. I és que, a banda de les diverses colles geganteres que participen, els qui aquest 2012 obriran la cercavila seran els Manaies de Blanes. En total participaran 7 colles geganteres: de Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Bescanó, Palafolls, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners. 

Completaran la cercavila els gegantons de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes, així com els capgrossos, gegantons i gegants de la Colla Gegantera de Blanes. Durant la cercavila està previst que també hi hagi una altra novetat: enlloc de les 2 taules d’avituallament que hi havia fins ara, aquesta vegada n ‘hi haurà una de sola a l’alçada del carrer Raval a tocar amb la plaça Verge Maria. En aquest indret els integrants s’aniran aturant durant una estona per reposar forces a mesura que hi passin. Pel que fa al recorregut de la cercavila, transcorrerà pels carrers Ample, Raval i Muralla, i continuarà pel passeig Cortils i Vieta fins arribar al monument a la sardana, al Banc dels Músics. 

Allí és on es faran els balls de gegants amb les colles participants, així com el Ball dels Vescomtes amb els dos gegants de la colla de Blanes: en Gastó i na Caterina. Tot seguit hi haurà diversos torns de parlaments i el lliurament d’obsequis a les colles participants, així com dels premis de l’11è Concurs Infantil de Dibuix “Gegants de Blanes” que es va fer coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, el passat mes de juliol. 

L’acte el presentaran Edgar Massegú, del grup “Pulpopop” i Joan Bertrana, ex-cap de colla de Blanes, i es tancarà amb una altra de les novetats que inclou enguany la trobada, un concurs de “fal·leres”, és a dir, el crit de guerra que tenen les colles geganteres i en especial la de Blanes quan participen a les trobades. 

La 14a Trobada Gegantera de Blanes es tancarà a partir de les 23 h amb gresca i xerinola a la plaça dels Dies Feiners amb els integrants de les diferents colles participants, una festa que amenitzarà el DJ Es Forcaner. 

Després d’aquesta celebració, l’agenda de la Colla Gegantera de Blanes inclou la participació el proper mes de setembre a la Trobada Gegantera de Palafolls i al novembre a les que també es faran a Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners, aquesta darrera organitzada en motiu de la Fira de la Ratafia. 

Per a l’organització dels actes del 20è aniversari la Colla Gegantera ha comptat amb el patrocini de “Òptica Muralla”. D’altra banda, per a l’organització de la 14a Trobada Gegantera, compta amb el suport de “Celobert”, “Bar Rafel”, “Comerç de Peix Ros” i “Caves Mont-Ferrant”. 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version