Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Cassà presenta el Pla estratègic que defineix el model de poble que ha d'esdevenir el 2025

El Pla estratègic s'ha elaborat de forma participativa durant un any i mig amb la celebració de diversos tallers.
El document final es va aprovar per unanimitat al ple municipal del mes de desembre.
L'Ajuntament de Cassà va presentar divendres al vespre a l'auditori del Centre Cultural Sala Galà el Pla estratègic 2018-2025 del municipi, que s'ha fet de forma participativa durant un any i mig, amb la celebració de tres tallers de diagnosi de la situació del poble i una jornada final de recollida de propostes. Les sessions participatives han tingut una assistència mitjana de 39 persones.

El document resultant va ser aprovat per unanimitat al ple municipal del mes de desembre i servirà de full de ruta per a les polítiques a desenvolupar al llarg dels següents mandats.

La missió de Cassà fins al 2025

La conclusió principal del Pla estratègic, a grans trets, és que el 2025 Cassà ha de ser un municipi sostenible, un pol de centralitat i lideratge del territori, un poble que aposti de forma integral per la qualitat de vida de la ciutadania i l'educació, un municipi que potenciï un desenvolupament econòmic amb actius i singularitats locals i un municipi que consolidi un entorn agradable, amable i de qualitat. D'aquests enunciats es desprenen diferents valors, objectius estratègics, eixos de treball i actuacions que s'han resumit en un vídeo consultable, igual que tot el document final, a www.cassa.cat/plaestrategic.

Les intervencions de la presentació del Pla estratègic 2018-2025 de Cassà

El catedràtic de Ciència Política de la UAB, Quim Brugué, va obrir la presentació amb una reflexió sobre la necessitat de fer planificacions estratègiques ja que són eines de lideratge que, a més, si es fan de forma participativa, generen espais de col·laboració i intel·ligència col·lectiva.
Gerard Quiñones, tècnic de la consultora Neòpolis, que ha dinamitzat l'elaboració del Pla estratègic de Cassà, va explicar el procés d'elaboració del document i va destacar els objectius realistes que el municipi s'ha proposat aconseguir fins al 2025.

L'alcalde de Cassà, Martí Vallès, va reflexionar sobre la implementació de tots els objectius del Pla estratègic. Vallès va destacar que el desplegament d'aquest pla es farà a través d'espais col·laboratius amb el lideratge tècnic i polític. També va insistir que es buscarà la implicació de diferents motors de treball com administracions i entitats supramunicipals, tècnics, polítics i els ciutadans. Finalment, va explicar que s'elaboraran diferents fitxes de treball per desplegar de forma progressiva i temporalitzada els àmbits temàtics establerts al document.

1519584262Un moment de la presentacio del Pla Estrategic_2.jpg
1519584262Un moment de la presentacio del Pla Estrategic.jpg
Fitxer adjunt: 1519584262NDP Cassa presenta el Pla Estrategic que defineix el model.docx


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version