Canal Ajuntament

Blanes. Concerts de “Nu” i “Coriolà” a Cala Bona de Blanes

La segona nit de música a Cala Bona, dins la Festa dels Copatrons, va incloure el concert de presentació del grup de Blanes “Nu”. 

La Festa dels Copatrons de Blanes, Sant Bonós i Sant Maximià, va continuar aquest passat divendres amb noves activitats en la segona jornada de la “Festa Major Petita”. El programa es va encetar a les 21.30 h amb la celebració de la festa del 15è aniversari del gegantó de la Colla Gegantera de Blanes, Es Forcaner, que va tenir lloc a la plaça de Sant Andreu de Sa Palomera. 

La festa va consistir en un espectacle de fum i foc que va comptar amb la col·laboració de la Colla de Diables, els gegants, els grallers de Canovelles i la Xaranga d’en Beni. Després, pels volts de les 23.00 h, va començar la cercavila “Places i Carrers”, que va transcórrer pel centre de la vila amb aquests mateixos components. 

Paral·lelament, a l’escenari de Cala Bona, començava el doble concert que s’oferia en aquest mateix emplaçament, una de les novetats que inclou enguany el programa de la Festa dels Copatrons de Blanes. Es tractava de les actuacions dels grups “Nu” i “Coriolà”, tots dos classificats a la 12a edició del concurs “Sona 9”. 

Els primers en trencar el gel van ser els components del grup de Blanes “Nu”, en el que de fet va ser el seu primer concert de presentació en públic. Els “Nu”, d’estil pop, es van formar a Blanes l’any passat per donar sentit a una nova fase dels membres de la formació (que provenen de l’anterior grup, també de Blanes, “La Bici de Juan”). 

“Nu” fa una proposta musical on la veu és la protagonista, embolcallada amb melodies de reminiscència nostàlgica i evocadora. Els seus components són Judith Clivillé (veu i guitarra acústica, Sergi Ros (guitarra elèctrica), Juanma Morer (bateria), Jordi Gallart (teclat) i Charly (baix). 

Després d’aquest primer concert, l’escenari de Cala Bona va acollir la segona actuació de la nit amb els “Coriolà”. El grup, que també es va formar l’any passat a l’igual que “Nu”, prové de Premià de Mar i la seva música és d’estil indie-pop i rock. 

El gruix d’activitats de la Festa dels Copatrons de Blanes tindrà lloc durant aquest cap de setmana, amb actes per a tots els gustos i edats, destacant en especial la celebració que es fa avui dissabte de la 30a Caminada Popular Nit de Sant Bonós. 

La “Festa Major Petita” de Blanes culminarà dimarts vinent, coincidint amb la festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, i serà llavors quan tindran lloc els actes més tradicionals del cicle festiu. La jornada s’encetarà a les 9 del matí amb una xocolatada popular que es farà sota l’arc dels copatrons, on hi ha una fornícula amb la imatge dels dos sants. 

A les 11.30 h, aquest mateix indret acollirà l’ofrena floral institucional que encapçalarà l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament, els quals també han estat convidats a presidir la missa en honor als copatrons que es farà a les 12 h a l’església Santa Maria. La festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià es tancarà a partir de les 20 h, amb una audició de sardanes que es farà a la plaça dels Dies Feiners a càrrec de la cobla Ciutat de Girona. 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106  

Adjuntem imatges del concert del grup “Nu”, de Blanes, a Cala Bona. 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 
Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version