Canal Ajuntament

Blanes. Blanes accentua la Campanya de Civisme Nocturn

L’Ajuntament de Blanes està fent diverses actuacions per facilitar la conciliació de l’oci nocturn i el descans dels veïns. Una d’elles és la campanya que s’ha fet durant dos caps de setmana amb Fecasarm, que complementa la que s’està fent a través de Creu Roja aquest estiu. 

L’Ajuntament de Blanes s’ha marcat l’objectiu d’aconseguir resoldre en la mesura del possible tots els inconvenients que comporta la concentració d’oci nocturn al municipi, començant per la zona del barri dels Pins on hi ha una major casuística. L’objectiu és combatre el soroll a la via pública i les conductes incíviques en general durant la franja horària nocturna, incidint especialment en dissuadir del consum d’alcohol a la via pública fora de les zones autoritzades i en la lluita contra el soroll derivat de la llei antitabac.

Per aconseguir aquest objectiu, l’Ajuntament ha unit esforços amb l’Associació de Veïns dels Pins, els establiments d’oci nocturn de la zona, Policia Local, Mossos d’Esquadra i Creu Roja. Fruit d’aquest treball conjunt a favor de la convivència, l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa aquest estiu una prova pilot consistent en diverses actuacions concentrades en una zona molt concreta: carrers Olivers, Eivissa, Menorca, Av. Mediterrani i part del carrer J.Trueta.

Una d’aquestes actuacions és la campanya de civisme i conscienciació organitzada per l’Ajuntament de Blanes i la Fecasarm (Federació Catalana d’Activitats Recreatives Musicals) que porta per nom “Maximum Fun, Minimum Disturbance!” (Màxima Diversió, Mínima Molèstia!) i que s’ha fet durant dos caps de setmana al municipi.

La cloenda de la campanya, que es va fer ahir a la nit, va comptar amb la participació de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora d’Activitats, Via Pública i Policia Local, Sol Zamora; Joaquim Boadas, secretari general de la Fecasarm; Francisco Sánchez, president de l’Associació de Locals d’Oci Nocturn de Blanes i Joan Garcia, cap de la Policia Local de Blanes.

Les imatges de la campanya porten quatre sublemes en català, castellà i anglès: “Viu la festa amb Respecte”, “Balla amb Control”, “Beu amb Responsabilitat” i “Si surts fora a Fumar, fes-ho amb respecte”. Diversos promotors cívics de la campanya, degudament equipats amb la indumentària de la mateixa, van penjar pòsters amb aquestes imatges als accessos i a l’interior dels locals de restauració d’oci nocturn de Blanes el cap de setmana passat. Aquesta acció és la que es va tornar a dur a terme ahir divendres, 17 d’agost, com a cloenda d’aquesta acció més concreta. Els informadors cívics també van passejar-se per la zona d’oci on es vol incidir i van parlar amb els clients per conscienciar-los sobre els objectius que es volen aconseguir.

La campanya que s’ha fet aquests dies complementa la tasca que de manera continuada també està fent l’Ajuntament de Blanes a través de Creu Roja. Això és possible arran del conveni de col·laboració signat entre el consistori i els responsables d’alguns dels establiments d’oci nocturn i restauració d’aquest sector dels Pins que, de manera voluntària, han costejat la contractació dels agents informadors.

Creu Roja instal·la un estand tres nits per setmana (dimecres, divendres i dissabte), des de les 00.00 fins a les 04.00 h a la zona on s’està fent la campanya de civisme en col·laboració amb el departament de Salut de la Generalitat, en el marc del programa som.nit. La tasca dels agents informadors de Creu Roja també es complementa amb recorreguts a peu que fan per la zona, mantenint-se en contacte permanent amb la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra, que fan patrulles mixtes.

La campanya de caràcter informatiu i preventiu s’executa en el marc de l’adhesió de l’Ajuntament de Blanes al Pacte per la Convivència Nocturna (PCN). L’Ajuntament es va adherir al PCN el desembre de 2010, després que des de l’any 2009 ja s’havien iniciat un seguit d’actuacions.

A finals d’aquest estiu l’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb tots els agents implicats (AVV Els Pins, representants dels locals d’oci nocturn, Policia Local, Mossos d’Esquadra i Creu Roja) tenen previst fer un balanç dels resultats obtinguts, de cara a que la campanya tingui una continuïtat l’estiu de l’any vinent.

Per a més informació :Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106 Adjuntem Imatges de l’acte de cloenda de la campanya amb Fecasarm i el punt d’informació de Creu Roja al barri dels Pins.

A la foto conjunta, d’esquerra a dreta: informadors Creu Roja; informadores Fecasarm; Joan García, cap Policia Local; Josep Marigó, alcalde de Blanes; Sol Zamora, regidora d’Activitats, Via Pública i Policia Local; Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm i Francisco Sánchez, president de l’Associació de Locals d’Oci Nocturn de Blanes i Joan Garcia, cap de la Policia Local de Blanes.  

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version