Canal Ajuntament

Platja d'Aro. Presentació del primer volum de la col·lecció 'Memòria de S'Agaró'

Nova col·lecció "Memòria de S'Agaró": 18 d'agost

Presentació del primer volum dedicat a l'església de l'Esperança

El dissabte 18 d’agost a les 20 h a l’Hotel S’Agaró s’hi presentarà el primer volum de la col·lecció Memòria de S’Agaró, i que està dedicat monogràficament a l’Església de la Mare de Déu de l’Esperança, en motiu del 70è aniversari de la seva consagració. L’acte comptarà amb les intervencions d’Anna Ensesa en representació de la família; el periodista J. Víctor Gay, coordinador de l’obra; i de l’alcalde de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, Joan Giraut.

L’església és obra de l’arquitecte Francesc Folguera i Grassi (1891-1960) i està dedicada a la Mare de Déu de l’Esperança, en homenatge a Esperança Bru, vídua de Rafael Masó. Es va començar a construir l’any 1941 i prengué estil neobarroc. S’hi van incorporar elements gòtics autèntics, procedents del convent de Sant Francesc de Girona: les cinc arcades del claustre exterior; i dos sepulcres gòtics de Foixà, a l’interior.

L’església es va consagrar el 16 de juliol de 1942, i en el seu interior hi té unes pintures murals, fruit de la col·laboració del paisatgista, veí de S’Agaró, Joan Colom. La capella es troba situada al cim d’un turonet, des d’on es domina un ample panorama sobre la urbanització i el mar.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version