Canal Ajuntament

Figueres. La jove orquestra de les comarques gironines celebra la seva estada d'estiu a Figueres

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) celebrarà els propers dies, del 14 al 19 de juliol, la seva estada d’estiu a Figueres. La capital de l’Alt Empordà acollirà per primer cop aquest curs intensiu de la temporada estival, que els últims anys havia tingut lloc a la ciutat de Girona. El centenar de joves músics d’entre 16 i 20 anys que conformen la JOCG, provinents principalment de les comarques gironines i també de la resta de Catalunya, es concentraran al Teatre Municipal el Jardí de Figueres, on faran els assajos. Entre les activitats més destacades, sobresurt el concert que oferiran amb la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid.

Els components de la JOCG –el projecte pedagògic de l’Orquestra de Cadaqués– rebran les classes de formació de la mà de diversos professors i del prestigiós director Jaime Martín, qui s’ocuparà de preparar el concert final que s’oferirà el 19 de juliol. A part d’aquesta audició, l’estada d’estiu es complementarà cada dia amb un recital musical a càrrec dels integrants de la JOCG i també de la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid (Jorcam) i de la Jove Orquestra de Figueres (JOF).
La JOF, dirigida per Jordi Picorelli, actuarà el 14 de juliol a les vuit del vespre i la Jorcam, encapçalada per Sergio Alapont, ho farà el 16 de juliol a les deu de la nit. Els concerts de les dues formacions seran al Teatre Municipal el Jardí. A més, alguns components de la JOCG oferiran dues audicions de cambra, el 17 i el 18 de juliol a les vuit del vespre, a la plaça de l’església de Figueres.
Pel que fa al concert final, a càrrec de la JOCG, tindrà lloc el 19 de juliol a les deu de la nit al Teatre Municipal el Jardí. Els joves músics interpretaran l’obra Illes Medes, del gironí Juli Garreta, i la Simfonia número 1 en Re major, Tità, de Gustav Mahler. Els components de la JOCG oferiran aquest recital després d’haver treballat les dues peces al llarg de la setmana amb Jaime Martín, qui acumula una llarga trajectòria internacional en l’àmbit musical i és actualment director titular de l’Orquestra de Cadaqués. Les entrades per al concert de la JOCG i per a l’audició de la Jorcam tenen un preu de 10 euros. També es pot adquirir un abonament de 15 euros per assistir a aquestes dues actuacions. La resta de propostes són gratuïtes.
El coordinador artístic de l’Orquestra de Cadaqués, Jaume Lleixà, ha explicat avui, durant la roda de premsa de presentació de l’estada d’estiu de la JOCG, que “els joves que participaran enguany al curs intensiu també tindran l’oportunitat de conèixer els components de la Jorcam”. Lleixà ha precisat que els integrants d’aquesta formació “faran una parada a les comarques gironines els mateixos dies que la JOCG celebrarà la seva estada d’estiu i, per això, ha sorgit la possibilitat de realitzar una trobada entre les dues joves orquestres”.
Així mateix, Lleixà ha destacat que a part dels concerts que s’oferiran, “es vol establir un vincle amb Figueres”, que acollirà aquest curs intensiu estival. Per aquest motiu, els components de la JOCG visitaran el Teatre-Museu Dalí de la ciutat el 18 de juliol i els integrants de la Jorcam ho faran el 16 de juliol.
La Jove Orquestra de les Comarques Gironines és el projecte pedagògic de l’Orquestra de Cadaqués. La formació dóna la possibilitat als estudiants de grau mitjà i superior de les escoles de música d’aprendre a construir un treball orquestral, amb professionals de primer nivell. A més, ha esdevingut una plataforma que posa en contacte professorat i alumnes d’excel•lència.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version