Canal Ajuntament

Blanes. Espectacle de Foc Inaugural del 10è aniversari dels Diables de Blanes

La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes ha celebrat un espectacle pirotècnic basat en una llegenda sobre els orígens de l’entitat i amb un concert al Casal Jove Morralla

La Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes continua commemorant aquest 2013 el 10è aniversari, un cicle que s’allargarà durant tot l’any. L’entitat s’ha marcat l’objectiu d’organitzar una celebració popular per gaudir d’aquesta data tan assenyalada i compartir-la amb vilatans i visitants.
El tret de sortida del cicle commemoratiu el va marcar l’abril passat la inauguració de l’exposició 10 anys de Foc Diable, que es va poder visitar fins l’11 de maig, i que incloïa una retrospectiva fotogràfica de la història de l’entitat, així com alguns dels elements més característics de la colla.

Espectacle Pirotècnic sobre els orígens llegendaris de l’entitat
Per seguir celebrant aquest aniversari amb el veritable esperit que els mou i els caracteritza, la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes va protagonitzar la nit d’ahir divendres 24 de maig un espectacle pirotècnic inaugural. A través d’una espectacular posada en escena localitzada a la plaça de l’Església, l’entitat va donar a conèixer a través del foc i la llum una particular història en forma de llegenda sobre els seus orígens al nombrós públic congregat.
Per donar anunciar l’inici de l’espectacle, el grup de percussió de la colla va fer una breu cercavila des del carrer Raval, arrossegant els qui els seguien fins a la plaça de l’Església on havia de tenir lloc. Va ser llavors quan va començar l’espectacle pirotècnic inaugural sobre la història de la colla.
La llegenda explica que, en temps immemorables, un àngel va aconseguir tancar tots els diables, que van estar en captiveri durant força anys. Això va ser fins que una intensa nit de tempesta, un dels diables va aconseguir escapar i va alliberar tots els seus companys fins llavors reclosos.
Per escenificar aquesta llegenda, el diable que protagonitzava l’alliberament de la resta de components de la colla va fer una espectacular i arriscada baixada en ràpel des del dalt del campanar de l’Església Santa Maria fins a la plaça duent una torxa encesa.
Un altre dels moments més intensos de l’espectacle pirotècnic va ser l’alliberament dels membres de la colla: quan el diable protagonista de la proesa aconseguia trencar la porta -darrere la qual estaven reclosos la resta de  membres de la colla- es va sentir una sonora traca per donar-li encara més realisme. Tot seguit, va sorgir una bola de foc per accentuar i donar encara més força a aquest moment culminant.
A partir d’aquí, la Colla de Diables Sa Forcanera va oferir un complet espectacle amb tot tipus d’ingredients pirotècnics i on també van tenir una part molt rellevant el grup de percussió. Finalment, l’escenificació figurativa sobre els orígens de l’entitat es va cloure amb una encesa col·lectiva de tots els diables.

Concert al Casal Jove Morralla Espai Creatiu
L’espectacle inaugural del 10è aniversari va continuar a partir de llavors en un altre escenari: al Casal Jove Morralla Espai Creatiu, situat al polígon industrial. Allà es va fer un concert amb quatre grups convidats per acabar de gaudir de la vetllada fins la matinada.
Els quatre grups convidats van ser Suc de Civada, Xeic! –que va presentar el seu nou disc “Batecs”-, Trast i el plat fort de la nit, Oprimits que, per la seva banda, també van donar a conèixer el seu darrer treball publicat, el disc “Endavant”.
Al llarg dels propers mesos, la Colla de Diable Sa Forcanera seguirà programant noves activitats per commemorar el seu 10è aniversari. La propera cita tindrà lloc precisament en una data prou significativa: la revetlla de Sant Joan.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version