Canal Ajuntament

Solsona. Els gegants, protagonistes del disseny del programa de la Festa Major de Solsona

El barceloní Jordi Corominas ha guanyat el concurs

La silueta dels quatre gegants solsonins amb unes pinzellades de color ha estat el disseny guanyador de la portada del programa de la Festa Major d’enguany. L’autor és Jordi Corominas i Rierola, barceloní amb vincles familiars a Solsona. La seva proposta ha estat escollida entre els onze treballs que es van presentar, en el que ha estat la més concorreguda des que el disseny s’ha obert a la ciutadania.

Jordi Corominas serà premiat amb 300 euros. El jurat del concurs, format per l’alcalde, la regidora de Cultura, els portaveus de tots els grups municipals, un representant dels mitjans de comunicació locals i un artista local vinculat al disseny, han valorat especialment “la presència d’elements tradicionals del folklore solsoní i el fet que, d’alguna manera, l’esperit del programa s’adiu a la solemnitat de la Festa Major de Solsona”, tal i com ha explicat la regidora de Cultura, Sara Alarcon, que vol felicitar tots els participants “per la qualitat de les seves propostes i animar-los a participar en anys posteriors”.

En el disseny, Jordi Corominas ha volgut fer que els gegants siguin els protagonistes de la portada ja que “considero que són l’element més característic de la Festa Major”, comenta l’autor. La silueta dels gegants acompanya el disseny de tot el programa però a la portada els mostra “inacabats, esbossats, i amb una pinzellada dels colors dels seus vestits”. El disseny està elaborat a través d’un programa de dibuix assistit per ordinador. Corominas, tot i residir a Barcelona, té vincles familiars a Solsona i assegura que des de ben petit “la Festa Major és una cita ineludible a la qual no he faltat cap any”.

Des que el consistori solsoní va obrir el disseny de la portada del programa de la Festa Major amb la convocatòria d’un concurs anual, han signat la imatge gràfica de la celebració Anna Terricabras, Víctor Pallarès, Ton Casserras, Pere Cuadrench i Edgar Riu. Anteriorment, ho havia fet desinteressadament Jaume Cuadrench.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version