Canal Ajuntament

Celrà. L’àrea de serveis a la comunitat de l’ajuntament de Celrà contracta una mediadora comunitària per millorar la convivència ciutadana

Des de l’àrea de serveis a la comunitat s’està implantant un projecte de mediació comunitària  per treballar plegats per a la cohesió social, la participació ciutadana i el desenvolupament comunitari, creant espais de trobada, corresponsabilizant i sensibilitzant a la ciutadania, a fi d’afavorir una convivència fonamentada en el respecte mutu.

 

 

Per tal de millorar la convivència entre la població del municipi de Celrà, s’ha considerat necessari la contractació d’una professional que desenvolupi una tasca de mediació a les comunitats de veïns, als espais públics, d’informació i ajuda als nouvinguts al municipi, d’assessorament a les famílies i d’explicar el funcionament dels diferents serveis de l’Ajuntament.

 

Com a objectius es plantegen els següents:

 

-        Establir un pont per facilitar la comunicació i garantir l’accés en igualtat de

-        drets als serveis i recursos comunitaris i a la vegada, exigint el compliment dels deures pertinents.

-        Facilitar la relació i el coneixement mutu entre el diferents col·lectius del municipi.

-        Canalitzar i resoldre els conflictes existents, ajudant d’aquesta manera a consolidar una societat cohesionada i plural.

-        Introduir la pedagogia i la cultura de la mediació i el diàleg com a instruments bàsics de vertebració de les relacions socials i de les actuacions institucionals i comunitàries.

 

 

L’Ajuntament de Celrà considera que el coneixement de la llengua i cultura catalanes també és una eina bàsica d’inserció social i laboral en la nostra societat i per això organitza classes d’alfabetització en català per persones adultes que no tenen accés al sistema educatiu obligatori,  per tal de donar una formació bàsica i sobretot funcional, en llengua i cultura catalanes a persones immigrades, promocionant així, la integració de les persones nouvingudes al municipi.

Les classes són gratuïtes i es realitzen setmanalment durant una hora i mitja.

 

L’horari d’atenció de la mediadora comunitària és de dilluns a dijous de 10h a 16h a l’Ajuntament i els dissabtes de les 16h a les 22h

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version