Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Es reparteixen 1.000 cubells de compostatge a les escoles de Cassà per fomentar la separació dels residus orgànics

Juntament amb el repartiment dels cubells s'entregarà una postal on s'explica el cicle ideal de la brossa orgànica i les possibilitats de reutilitzar els residus amb la cuina d'aprofitament.
Un 70% dels residus orgànics generats a Cassà no són separats correctament. Cada tona d'orgànica mal seleccionada té un cost de 79,38 € i encareix la taxa d'escombraries.
L'Ajuntament de Cassà de la Selva comença aquesta setmana una campanya de consciencació a les escoles per millorar la recollida de la fracció orgànica. Sota el títol 'Ajudem a casa amb la bossa orgànica', s'entregarà a cada alumne d'infantil i primària un cubell airejat per utilitzar amb bosses compostables i que servirà per abocar-hi els residus orgànics. Entre els alumnes de tots els centres educatius s'entregaran 1.000 cubells.
Juntament amb el cubell es lliurarà també una postal on es detalla amb il·lustracions el cicle ideal dels residus orgànics i s'informa de les dades reals de la separació dels residus de Cassà. A la banda del darrere de la postal, s'hi afegeixen quatre receptes d'aprofitament. L'objectiu és que els infants comprenguin la necessitat de millorar la separació de residus orgànics i coneguin els nous usos que es poden donar als residus a través de la cuina.
Un 70% dels residus orgànics generats a Cassà no són separats correctament, cosa que encareix el procés de recollida i acaba repercutint a la taxa d'escombraries. Si l'orgànica no se separa correctament i va al rebuig, el seu tractament té un cost de 79,38 € per tona. En canvi, cada tona d'orgànica ben seleccionada genera un retorn de 4 € a l'Ajuntament, uns diners que serveixen per cobrir el cost del servei de recollida d'escombraries.
El repartiment d'aquests materials a les escoles, que es farà entre aquesta setmana i la vinent, el realitzaran els agents cívics incorporats la setmana passada a l'Ajuntament.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version