Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. L’Ajuntament aprova una moció contra la sentència del TS contra el model d’immersió lingüística

L’Ajuntament manifesta el seu suport a l’actual model d’immersió lingüística del sistema educatiu i rebutja la darrera sentència del Tribunal Suprem

Aquesta sentència és ja la cinquena que dicta el Tribunal Suprem i en ella ordena que en els propers mesos la llengua espanyola sigui “reintroducida” com a llengua vehicular en l’ensenyament a Catalunya juntament amb el català. 

En la proposta aprovada pel ple de l’Ajuntament es recull que la decisió sobre la llengua vehicular a l’escola l’ha de prendre el poble de Catalunya i els seus representants al Parlament, però no els jutges. A més a més, es manifesta que el model d’immersió lingüística del sistema educatiu vigent a Catalunya d’ençà de la recuperació de l’autogovern català ha contribuït a la cohesió social i a la formació dels alumnes en un marc de qualitat de l’ensenyament i igualtat d’oportunitats.

El ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners també va aprovar una moció d’ERC sobre la unitat lingüística de la llengua catalana. 

Les dues mocions van ser aprovades amb els vots favorables de CiU, PSC, ERC i Colomencs pel Canvi, mentre que el PP va votar en contra de la proposta presentada per l’equip de govern (CiU i PSC) i es va abstenir en la moció presentada per ERC.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version