Canal Ajuntament

Llagostera. L'Ajuntament de Llagostera redacta un pla estratègic de desenvolupament local

La Regidoria d’Economia i Participació de l’Ajuntament de Llagostera està treballant en l’elaboració d’un Pla Estratègic de Desenvolupament Local (PDL). 

 

El projecte té per objectiu potenciar els avantatges competitius del municipi per tal de fomentar l’ocupació i la riquesa local. També es pretén afavorir un procés reactivador de l’economia i la societat local aprofitant els recursos endògens i promovent la cooperació público-privada per fomentar el creixement, l’ocupació i la millora de la qualitat de vida de la població.

 

El procés d’elaboració del Pla Estratègic, que compta amb el suport extern de la Consultoria Neòpolis, es fonamenta en quatre criteris claus: el realisme, la centralitat, la dependència i la integralitat, a més de la participació activa dels diferents agents institucionals, socials i econòmics del territori. En aquest sentit s’ha previst la creació d’una estructura orgànica per tal de garantir un procés efectivament participatiu, transversal i amb coherència tècnica i estratègica.

 

El projecte s’ha iniciat a través d’una primera fase de diagnòstic, en la que ja s’ha començat a treballar, i on s’analitzarà quantitativa i qualitativament la situació actual del municipi a nivell sociodemogràfic, socioeconòmic, d’infraestructures, d’equipaments, entre d’altres.

 

Posteriorment s’iniciarà una fase de propostes on, amb el diagnòstic com a referència, es dinamitzaran diferents espais participatius per tal de definir les línies estratègiques, objectius i actuacions que esdevindran el full de ruta en termes de desenvolupament local a Llagostera.

 

Els espais de deliberació i participació es començaran a dinamitzar passat l’estiu, i es preveu que el projecte estigui enllestit a principis del 2013.

 

La redacció del Pla Estratègic compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb una aportació econòmica mitjançant una subvenció de 12.021,24 €.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version