Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. S'aprova el nou pla local de joventut que pretén fomentar les habilitats per la vida, l'ocupació, la formació i la comunicació

S'aprova el nou pla local de joventut que pretén fomentar les habilitats per la vida, l'ocupació, la formació i la comunicació

A partir de l'any vinent es modernitzarà l'Espai Jove l'Escorxador i hi haurà un dinamitzador juvenil.

El ple de novembre també ha aprovat un conveni per fer més visible el vagó del tren petit situat al carrer Sant Martí.

El ple de Cassà ha aprovat aquest vespre el pla local de joventut del 2017 al 2020. El document, que recull les principals polítiques juvenils destinades a un 21% de la població, estableix com a eixos de treball l'ocupació, la formació, les habilitats per la vida i la comunicació, els quatre grans àmbits que s'han considerat prioritaris segons l'estudi de la realitat juvenil de Cassà realitzat durant el 2016 i que ha comptat amb la col·laboració de professionals, tècnics, joves i entitats.

Les principals novetats que es desenvoluparan l'any vinent en matèria de joventut serà la remodelació de l'Espai Jove l'Escorxador que se li donarà un aire més modern i renovat, i on s'incorporarà un dinamitzador juvenil que serà la persona de referència de tots els joves del municipi. La funcionalitat de l'espai també es reorientarà ja que oferirà atenció i formació als joves.
L'element més destacat del nou pla local de joventut fa referència a les actuacions adreçades a la millora de les habilitats per la vida. Segons ha explicat la regidora de Joventut, Txell Rabionet, 's'ha detectat que molts joves es troben en situació de desmotivació i frustació per la dificultat d'accedir al món laboral i per això s'ha prioritzat el treball de l'autoestima i les habilitats personals combinat amb accions formatives i els serveis d'inserció ocupacional.' A través d'aquestes activitats es vol promoure habilitats interpersonals i de comunicació; habilitats per a la presa de decisions i el pensament crític; i habilitats d'afrontament i gestió d'un mateix.

Un altre dels canvis serà la incorporació de noves actuacions de comunicació com la creació d'un Punt d'Informació Juvenil 2.0 a través del servei de missatgeria instantània de whatsapp, un concurs d'Instagram o una campanya sota el títol 'Coneixes Cassà Jove''.

Per tal de dur a terme les actuacions establertes al pla local de joventut es crearà durant els propers anys la Taula Cassà Jove, integrada per tots els agents socials implicats en la vida dels joves, tan de diferents àrees de l'Ajuntament, com d'altres serveis municipals o entitats.

En marxa dos serveis per promoure l'ocupació i la formació juvenil

Aquest mes de novembre s'han posat en marxa dos serveis destacats per promoure l'ocupació i la formació juvenil. Primerament, s'ha ampliat el servei d'assessorament de Garantia Juvenil que s'ofereix cada dimecres de 10 a 14 h. També ha començat el programa Reactiva't, un servei d'acompanyament socioeducatiu per a joves de més de 16 anys per tal de facilitar-los l'accés al mercat de treball o a formacions. Els 15 joves beneficiaris d'aquest projecte reben atenció individualitzada i participen a tallers de fusteria; fotografia i multimèdia; creixement personal i relació amb l'entorn.

Acord per fer més visible el tren petit situat al carrer Sant Martí

El ple de novembre ha aprovat un conveni a través del qual la locumotora i els vagons del tren petit situats actualment al carrer Sant Martí, es restauraran i es mouran al carrer Marçal de Trinxeria. La principal novetat és que es podrà visitar un dissabte al matí de cada mes, a banda d'altres ocasions que l'Ajuntament consideri oportunes. D'aquesta manera es donarà més visibilitat a un dels principals punts d'interès de la ruta del suro a la vila de Cassà.

Imatges: Un moment del ple municipal i projeccions de com quedarà l'espai del nou tren petit.


1480021202Projeccions de com quedara el nou espai del tren petit (1).jpg
1480021202Projeccions de com quedara el nou espai del tren petit (2).jpg
1480021202Un moment del ple municipal.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version