Canal Ajuntament

Palamós. Conclou la novena edició de l’estada internacional de dansa “Palamós Summer Dance” amb un nou èxit de participació

SEIXANTA BALLARINS DE SIS PAÏSOS DIFERENTS HAN PARTICIPAT ALS 116 CURSOS DE DANSA REALITZATS DURANT AQUESTS DIES. EN L’APARTAT D’ACTIVITATS ESCÈNIQUES PROFESSIONALS CAL DESTACAR ELS SIS ESPECTACLES REALITZATS AMB QUASI VUIT-CENTS ESPECTADORS. DEL 14 AL 20 DE JULIOL S’HA DUT A TERME EL “PALAMÓS SUMMER DANCE” QUE CONSOLIDA EN AQUESTA NOVA EDICIÓ EL SEU VESSANT FORMATIU I APOSTANT PEL CREIXEMENT DEL FESTIVAL, AMB CURSOS DE DANSA CONTEMPORÀNIA, ORIENTAL, JAZZ O HIP HOP I REALITZANT NOVES PROPOSTES COM EL TALLER DE DANSA AÈRIA.

Divendres passat 20 de juliol, Palamós va tancar la novena edició del “Palamós Summer Dance” (PSD), l’estada internacional de dansa contemporània que es va iniciar el dia 14 de juliol, obrint una setmana intensiva de formació i un festival de dansa. 

Aquesta proposta està organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós sota la direcció artística d’Olga Cobos i Peter Mika, directors i coreògrafs de CobosMika company, companyia de dansa resident al Teatre La Gorga.

60 BALLARINS DE 6 PAÏSOS DIFERENTS
Un total de 60 ballarins i ballarines de 6 països diferents han passat per l’apartat formatiu del “Palamós Summer Dance” participant en alguns dels 116 cursos diferents que s’han dut a terme.

Les nacionalitats dels alumnes inscrits han estat: Àustria, Bèlgica, França, Alemanya, Dinamarca i Catalunya, amb una proporció d’un 50 % d’alumnes catalans, i l’altra meitat formada per la resta de les nacionalitats participants.

La formació s’ha realitzat de manera intensiva del 16 al 20 de juliol amb classes de diferents disciplines, incloent dansa contemporània, hip hop, jazz, oriental i, enguany, amb la novetat de dos tallers de dansa aèria. 

ESPECTACLES PROFESSIONALS
El festival també ha ofert una variada programació amb sis espectacles de dansa oberts al públic en general. Dins aquest programa es destaca el solo Tots els noms de la companyia de dansa contemporània Mal Pelo, Premi Nacional de Dansa l’any 2009, que es va duu a terme el diumenge 15 de juliol; mentre que el passat divendres 20 de juliol el PSD va concloure amb l’espectacle Cube de la companyia de hip hop Kulbik, guanyadors del concurs “Tú sí que vales 2011”. 

Així mateix, el festival també ha apostat un any més per promocionar nous talents mitjançant la programació de companyies emergents, actuant com a trampolí per a joves companyies de dansa. Així el dilluns 16 de juliol, va ser el torn per a la Cia. de dansa Laura Vilar que va estrenar al Teatre La Gorga l’espectacle Tatlin’s Tower. 

El dijous 19 CobosMika SEEDs, la formació professional de CobosMika company, va presentar dues creacions de Jordi Cortés i Peter Mika; mentre que el dimecres 18, es van poder veure diverses peces interpretades per alumnes professionals del Centre Cynthia Jouffre (França) o Iwanson (Alemanya), entre d’altres. 

ALT SEGUIMENT D’ESPECTADORS
Unes 800 persones han passat durant aquest dies pel teatre auditori La Gorga com a espectadors d’aquestes propostes escèniques de dansa que s’han programat amb motiu de la novena edició del “Palamós Summer Dance” (PSD).

Entre aquestes propostes també cal destacar l’acte d’inauguració oficial del PSD12 que es va realitzar el 14 de juliol, amb una cercavila participada a càrrec de Move4fun, que es va iniciar al passeig del Mar i que va arribar fins al moll vell.

 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version