Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. L'Ajuntament de Cassà aprova les ordenances fiscals per l'any vinent

S'aproven bonificacions de caire social i d'altres per incentivar que els joves i la majoria de les activitats econòmiques es quedin a Cassà.

S'aprova també un conveni de col·laboració i desenvolupament local amb municipis veïns, la renovació del parc de contenidors i una moció de suport als representants institucionals per defensar el procés democràtic de Catalunya.

El consistori cassanenc ha celebrat aquest vespre el ple de les ordenances fiscals i ha aprovat les modificacions amb els vots a favor d'ERC i l'abstenció dels regidors convergents. Les ordenances de l'any vinent inclouen diverses bonificacions de caire social i d'altres per revitalitzar el nucli històric, l'activitat econòmica i l'ocupació.

Amb les modificacions aprovades avui, l'any vinent hi haurà descomptes a les taxes de clavegueram i escombraries per jubilats, famílies nombroses i monoparentals. També s'establirà una nova tarifa social en la taxa del subministrament d'aigua en funció de la renda familiar disponible, equivalent a la taxa reduïda per pensionistes. Referent a l'IBI, la bonificació augmentarà del 20 al 25% i s'inclourà un descompte del 30% per als propietaris que cedeixin els habitatges a la borsa de lloguer social i s'ocupin efectivament.

Segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Pau Presas, 'utilitzem les ordenances com una eina per incentivar que els joves i la majoria de les activitats econòmiques es quedin a Cassà'. En aquesta línia, el ple d'avui també ha aprovat una bonificació del 60% de l'IBI durant 4 anys per als immobles del barri vell on es comenci una activitat econòmica, comercial o cultural, així com una rebaixa del 95% de l'impost de construccions per als que comencin una obra en aquesta zona. Per fomentar que els joves es quedin a viure al poble, s'ha incorporat una bonificació del 50% de l'impost de construccions per a joves o parelles de menys de 35 anys que facin obres de nova construcció, rehabilitin o reformin llars perquè sigui la seva residència habitual. També s'ha incorporat la bonificació del 2,5% de l'Impost d'Activitats Econòmiques per cada nou contracte indefinit realitzat per empreses del municipi.

El ple de la corporació també ha aprovat altres bonificacions per incentivar pràctiques de respecte al medi ambient.

Conveni de col·laboració i desenvolupament local

El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració i desenvolupament local amb els municipis veïns. Segons ha explicat l'Alcalde Martí Vallès l'objectiu és 'establir sinergies i beneficiar-nos dels serveis i activitats que tots els pobles propers fan.' El conveni es firmarà properament amb Llambilles, Sant Andreu Salou, Caldes de Malavella i Campllong.

Renovació del parc de contenidors

En aquest ple també s'ha aprovat, amb els vots a favor d'ERC i l'abstenció dels regidors de CIU, la renovació d'alguns punts de recollida selectiva actuals i l'augment dels punts de recollida selectiva existents, especialment pel que fa als contenidors d'envasos. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Cañigueral, els nous contenidors funcionaran amb un sistema de càrrega lateral, que permetrà obtenir un pesatge individual de cada contenidor en el moment de la recollida, cosa que permetrà calcular exactament les tones de residus reciclats i el cànon que el consistori ha de percebre com a compensació.

Moció de suport als representants institucionals per defensar el procés democràtic de Catalunya

Els dos grups municipals de la corporació han aprovat per unanimitat una moció de suport per als representants que defensen el procés democràtic de Catalunya, especialment per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha rebut darrerament una querella criminal de la Fiscalia Superior de Catalunya per haver permès la votació de les conclusions de la Comissió d'estudi del Procés Constituent.

Imatge: Un moment del ple d'aquest vespre.

1477602001Un moment del ple d'octubre.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version