Canal Ajuntament

Palafrugell. El Govern de Palafrugell rebutja els intents d’imposar l’ús del castellà a Catalunya i referma el seu compromís amb la plena normalització de la llengua catalana

catala

El Govern de Palafrugell rebutja els intents d’imposar l’ús del castellà a Catalunya i referma el seu compromís amb la plena normalització de la llengua catalana, posicionament ratificat en un acord de la Junta de Govern Local aprovat avui. Aquest compromís abasta l’ús del català, tant dins del propi consistori com amb la seva relació amb la ciutadania, els organisme i les entitats del municipi i de tot l’àmbit lingüístic català.

 

Des del Govern municipal, es manifesta també el ferm rebuig a tots els intents d’imposar l’ús del castellà a Catalunya, ja sigui a les escoles o a les administracions públiques, fets que perpetuen la discriminació legal que pateixen els ciutadans catalanoparlants a l’Estat Espanyol. Al mateix temps, el Govern de Palafrugell dóna suport al model d’escola catalana en llengua i continguts, així com a tota la comunitat educativa, per tal que continuï aplicant-lo en el dia a dia.

 
 

D’altra banda, s’insta al Govern de la Generalitat de Catalunya a no fer cap pas enrere i a complir el que diu la Llei d’Educació de Catalunya pel que fa a la llengua vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament i a complir la Llei de política lingüística pel que fa a la llengua de les administracions a Catalunya.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version