Canal Ajuntament

Palamós. La Policia Local de Palamós imparteix un programa educatiu per a la mobilitat segura adreçat a alumnes de primària de totes les escoles de la vila

Aquesta és la segona edició d'aquest programa que es va iniciar el curs passat i que s'imparteix als alumnes de P-5 d'educació infantil, i també als de 3r i 5è de primària totes les escoles del municipi. L'objectiu del programa és el formar als infants i joves de la vila en l'educació viària, assumint les normes establertes i exigint els drets que els corresponen. Dos agents de la policia local de Palamós, monitors en educació per a la mobilitat segura, s'encarregaran d'impartir la formació a aquests alumnes, en un calendari de visites a les escoles que es va iniciar la setmana passada i que s'allargarà fins a finals del mes de març. Aquest programa educatiu a les escoles es combina, en el cas dels alumnes de P-5, amb una visita a la comissaria de la policia local de Palamós. 

Per segon curs consecutiu l’Àrea de Seguretat, Mobilitat, Via pública i mercats de l’Ajuntament de Palamós imparteix un programa educatiu per a la mobilitat sostenible segura adreçat a alumnes de primària de totes les escoles del municipi (Ruiz Giménez, Vila-romà, La Salle i Vedruna).

L’objectiu del programa és el de poder formar als infants i joves de la vila en l’educació viària, fent-los entendre la importància d’assumir les normes establertes i, al mateix temps, demanant el seu compromís alhora d’exigir els drets que els corresponen, fomentant valors i actituds que han de regir la conducta dels usuaris de la via, ja siguin en la condició de vianants, conductors o passatgers i, d’aquesta manera, reduir el nombre d’accidents i potenciar la seguretat. 

Aquest programa educatiu per a la mobilitat sostenible i segura ha estat elaborat per dos agents de la Policia Local, monitors d’educació per a la mobilitat, que també són els responsables d’impartir el curs a les escoles de la vila. 

Les sessions que s’inclouen en aquest programa formatiu es realitzen amb els alumnes de P-5 d’educació infantil, i també de 3r i 5è de primària totes les escoles del municipi. El calendari de classes es va iniciar la setmana passada i, després de la pausa del carnaval, s’allargarà fins a finals del mes de març.

El temari inclòs s'adapta a un sistema pedagògic en el qual es té molt en compte l’edat deIs participants, nivell de comprensió, coneixements etc., amb la finalitat que tant la durada de les sessions, com els continguts, siguin els adequats. 

Durant les sessions que es realitzen a les aules els monitors d’educació per a la mobilitat segura de la Policia Local de Palamós transmeten als joves alumnes aquells conceptes que salvaguardin la integritat física deIs ciutadans i els facilitin una relació més propera amb la resta de la ciutadania.

Aquest programa educatiu a les escoles es combina, en el cas dels alumnes de P-5, amb una visita a la comissaria de la Policia Local de Palamós.

 

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version