Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles- Pla de l’Estany, recertificat com a marca de Destinació de Turisme Esportiu

Aquest 31 de gener al matí, a l’estand de Catalunya a la Feria Internacional de Turismo-Fitur, a Madrid, l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, el regidor d’Esports de Banyoles, Jordi Congost, i el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay, han recollit la recertificació de Banyoles- Pla de l’Estany com a distinció de Destinació de Turisme Esportiu (DTE). El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit l’acte.

 

La importància de les destinacions turístiques esportives poden venir per diferents motius. Tant per esdeveniments esportius de renom internacional com per casuístiques de la destinació que fan que estiguin realment especialitzades en alguna modalitat esportiva. En el cas de Banyoles-Pla de l’Estany s’ha acreditat que destaca en la Modalitat de Piragüisme d'aigües tranquil·les, que inclou rem i piragüisme. 

Per aconseguir la recertificació la destinació Banyoles- Pla de l’Estany ha omplert tot el manual tècnic i complert tots els nous requisits que exigeix l’Agència Catalana de Turisme per ser modalitat esportiva destacada en les disciplines de piragüisme i rem. Al ser modalitats esportives destacades implica que Banyoles-Pla de l’Estany pugui captar esportistes internacionals en les modalitats de piragüisme i rem. Es tracta de complir molts aspectes sobre la coordinació i gestió, l’oferta turística, la informació, la seguretat, les bones condicions per la modalitat esportiva, entre d’altres. Les altres activitats que té Banyoles- Pla de l’Estany: ciclisme, running i natació, es mantenen en el catàleg d'activitats complementàries que també es practiquen a la destinació però no com a pol d'atracció ja que seran el rem i piragüisme. A més, la destinació turística Banyoles-Pla de l’Estany està intentant que se li reconegui el triatló, que seria la única destinació  de Catalunya.  

 

Banyoles - Pla de l'Estany, Destinació Turística Esportiva des del 2003

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) certifica des de l’any 2003 amb la marca d’especialització de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) els municipis de Catalunya que disposen d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de diferents modalitats esportives, juntament amb determinats equipaments turístics. A l'any 2003 es va certificar Banyoles - Pla de l'Estany com a Destinació Turística Esportiva. 

A Catalunya hi ha 13 municipis certificats amb el segell DTE: Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, La Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Santa Susanna, Sort, Val d’Aran, Amposta, Cambrils i Salou. 

 

 
 
Imatge: L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, en l’acte amb les 13 destinacions certificades com a Destinació Turística Esportiva aquest dijous a Madrid. (Ajuntament de Banyoles)
 
 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version