Canal Ajuntament

Blanes. Una cinquantena de persones assisteixen a la Lectura del Manifest per la Pau de Blanes

El manifest fa una crida a la ciutadania perquè reflexioni i es rebel·li contra la violència i cita, entre d’altres, les paraules del bisbe Pere Casaldàliga, Paul Valèry, Jean Paul Sartre i Amnistia Internacional 

 

Blanes va acollir el vespre d’aquest passat dijous 31 de gener la Lectura del Manifest per la Pau, un dels actes inclosos dins el cicle de la Setmana per la Pau que s’està celebrant aquests dies a Blanes. Organitzat per l’Àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament i la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social, l’acte va tenir lloc al passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial.  

Una ciquantena de persones van assistir a l’acte, que van encapçalar la regidora de Cooperació i Solidaritat, Susana Ramajo, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. Entre el públic assistent s’hi també s’hi comptaven pràcticament tots els regidors de l’Ajuntament de Blanes, així com representants de diverses ONGs locals.  

La lectura va anar a càrrec de Rafael Beneyto, vicepresident de l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku, que va donar a conèixer el contingut del manifest del Dia Internacional de la No Violència i la Pau que es commemora el 30 de gener, en motiu de la mort del Mahatma Ghandi.  

El manifest fa una crida a la ciutadania perquè reflexioni i es rebel·li contra la violència, recordant que aquesta només afavoreix poders, abusos i dominacions que destrueixen el viure i el conviure i fan que la naturalesa humana esdevingui antinatural i inhumana. En aquest sentit, recomana que se segueixi el què proposa el bisbe Pere Casaldàliga: “La consigna és Humanitzar la Humanitat”.  

Un altre dels punts destacats del manifest censura el mercat lliure i el capitalisme salvatge i recorda el lema d’Amnistia Internacional: El món pot canviar però no canviarà sol, demanant que la societat reaccioni d’una vegada: “No podem seguir així. Prou de barbaritats i brutalitats que ens fan avergonyir de pertànyer a l’espècie humana. Contínuament es fan centenars de manifestos per la pau, i al mateix temps milions de víctimes de la guerra i la violència”. D’altra banda, també cita les paraules de l’escriptor Paul Valèry que estaven escrites fa uns anys al vell edifici del Col·legi Carles Faust de Blanes: “En la guerra molts que no es coneixen es maten, pel benefici de pocs que es coneixen i no es maten”, i també recorda el què deia Jean Paul Sartre: “Els rics es fan la guerra i els pobres es maten per ells”.  

Abans i després de la lectura de la manifest, l’acte va incloure diversos temes musicals, entre ells la Oda a l’Alegria de Beethoven i la versió de What a Wonderful World interpretada per Louis Armstrong. Per tancar la vetllada, es va escolar El cant dels ocells, el tema que va interpretar Pau Casals l’any 1971 a les Nacions Unides quan el secretari general d’aquest organisme va atorgar-li la Medalla de la Pau en reconeixement a la lluita constant què el violoncel·lista català sempre havia mostrat per la pau, la justícia i la llibertat.  

Els actes de la Setmana per la Pau de Blanes continuaran avui divendres, 1 de febrer, amb el Lliurament de Fons als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món i la presentació del llibre Pax, a càrrec del seu autor, Andreu Ginestet. Totes dues activitats s’allotjaran a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal. 

 

  

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes 

Eva Palau – 608 880 002  i  972 35 17 17 

Adjuntem Imatges de la Lectura del Manifest per la Pau 2013 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version