Canal Ajuntament

Tossa de Mar. A punt el 2n Carnaval de la Costa Brava Sud

Blanes, Lloret i Tossa promocionen conjuntament els carnavals dels tres municipis i coordinen les seves multitudinàries rues. Blanes organitzarà la rua el 10 de febrer a les 17:00h; Lloret el 9 de febrer a les 16:00h i el 10 de febrer a les 12:00h; i Tossa el 23 de febrer a les 18:00h. Entre les altres activitats, destaca les jornades gastronòmiques a Tossa dedicades al Carnaval i la cuina del bacallà. 

 

Els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa han presentat avui en un acte en el mirador de la Minerva de Tossa el II Carnaval de la Costa Brava Sud. A grans trets, s’ha explicat que el projecte és una iniciativa per promocionar conjuntament, i per segon any consecutiu, els actes de carnaval dels tres municipis i, en especial, coordinar les rues de carrosses i comparses.

Amb aquesta acció es vol aprofitar el potencial d’aquesta unitat territorial formada per Blanes, Lloret i Tossa, amb una població total que supera els 86.000 residents, els 1.500.000 turistes i que té una capacitat d’unes 70.000 places turístiques. I és que des de les tres poblacions es considera que els actes del Carnaval són una bona manera per donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava Sud, així com els serveis d’allotjament, comerç i restauració que ofereixen els tres municipis.

 

Els actes de Carnaval de BLANES són els següents (del 8 al 13 de febrer):

-Divendres 8 de febrer:

· 18:00h: Hora del Conte, a la Biblioteca Comarcal. La companyia Borinot Groc presentarà el conte “De què s’ha disfressat el senyor disbarat”.

-Dissabte 9 de febrer:

· Durant tot el dia: Concurs de Disfresses a la Feina.

· 16:30h: Espectacle d’animació infantil, al Passeig de Dintre, a càrrec del grup Marrameu.

· 18:00h: Carnavalat, al Passeig de Dintre. Taller per confeccionar complements de disfresses, a càrrec de la companyia La Fera Ferotge.

· 18:00h: Xocolatada, a la Plaça d’Espanya.

· 19:30h: Arribada i Cercavila del Rei Carnestoltes (sortida des de la Plaça Catalunya, passant pel Passeig de Mar i carrer Ample per finalitzar al Passeig de Dintre).

· 20:00h: Pregó del Rei Carnestoltes, al Passeig de Dintre. En col·laboració amb l’Esbart Joaquim Ruyra.

-Diumenge 10 de febrer:

· 17:00h: Rua de Carnaval (Av. Rei Joan Carles I, Plaça Escorxador, carrer de Jaume I, Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i finalització a Plaça dels Països Catalans).

-Dimecres 13 de febrer:

· 19:30h: Enterrament de la Sardina (sortida del seguici des de l’Estació d’Autobusos fins arribar al Passeig de Dintre), en col·laboració amb l’Associació Vingui qui Vingui. Durant l’acte es farà públic el veredicte i s’entregaran els premis de la Rua de Carnaval i del Concurs de Disfresses a la Feina.

· 20:00h: Lectura del Testament del Rei Carnestoltes, al Passeig de Dintre. Es finalitzarà l’acte amb un cremat popular.

 

Els actes de Carnaval de LLORET són els següents (del 8 al 13 de febrer):

-Divendres 8 de febrer:

· De 10:00h. a 13:00h. i de 16:00h. a 19:00h: Concurs de Disfresses a la feina.

· 18:30h: Arribada del Carnestoltes (sortida del Centre Cívic de Can Carbó, passant pel carrer d’Aiguaviva, Av. de Vidreres, carrer dels Mestres, Av. del Rieral, Av. Just Marlés i passeig Agustí Font fins arribar a la Plaça de la Vila). A continuació, disco mòbil i mongetes amb botifarra pels disfressats, amb la col·laboració de Xino Xano.

-Dissabte 9 de febrer:

· De 11:00h. a 13:30h: Concurs de disfresses al carrer (inscripcions el mateix dia davant el jurat)

· 16:00h: Rua de Carnaval (Passeig de Camprodon i Arrieta, Passeig de Verdaguer, Passeig d’Agustí i Font, Av. Just Marles i Av. del Rieral).

· 23:30h: 26è Ball de les Dones, a càrrec de l’Orquestra Metropol (auditori de l’Hotel Evenia Olympic Resort). Entrada gratuïta.

-Diumenge 10 de febrer:

· 12:00h: Rua de Carnaval (mateix recorregut del dia anterior).

· 17:00h: Espectacle Infantil, a càrrec del grup Vatua l’Olla (auditori de l’Hotel Evenia Olympic Resort). Entrada gratuïta.

· 23:00h: Ball, a càrrec de Los 80 Principales (auditori de l’Hotel Evenia Olympic Resort). Entrada gratuïta. Entrega de premis de la Rua de Carnaval a la mitja part del ball.

-Dimecres 13 de febrer:

· 20:00h: Enterrament de la Sardina (sortida a la Plaça Pere Torrent fins arribar a la Plaça de la Vila). Lectura del testament i ball amb el conjunt Maracaibo. Cigrons i arengada amb la col·laboració de Xino Xano. Cal vestir de dol rigorós. Es recomana portar un ciri per acompanyar el seguici.

 

I els actes de Carnaval de TOSSA són els següents (del 7 al 23 de febrer):

-Dijous 7 de febrer:

· Concurs de truites de Carnaval, a l’Espai Sant Josep. De 16:00h. a 17:00h: recollida de truites. De 17:00h. a 18:00h: el jurat avaluarà les truites. A les 18:00h: berenar popular i lliurament de premis a la millor presentació, a la truita més bona i a la truita més original. Amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats.

-Divendres 8 de febrer:

· 18:00h: Pregó de Carnestoltes, a càrrec del Grup de Percusió de la TAM. A la sala d’actes de la Casa de Cultura.

-Dissabte 9 de febrer:

· De 10:00h. a 14:00h: XIX Concurs de Disfresses al lloc de treball. Cal apuntar-se a la Casa de Cultura.

· 12:00h: XX Cursa de Disfresses, en record del primer guanyador, Josep Roura, en “Xoxa”. Sortida del carrer Peixateries i final de etapa al Bar Josep. Organitza Grup Amistat.

-Diumenge 10 de febrer:

· 17:00h: Festa de Disfresses Infantils, amb actuació de Krustó i Piruleta (Edifici La Nau). Entrada gratuïta.

-Dimecres 13 de febrer:

· 18:00h: Enterrament de la Sardina. Sortida de la Casa de Cultura i arribada al Passeig Mossén Cinto Verdaguer, amb xocolatada i música.

-Dissabte 23 de febrer (Ressaca del Carnaval):

· 18:00h: 38ena Rua de Carnaval (Rambla Joan Maragall, Av. Ferran Agulló, Av. Catalunya i finalització al parc de bombers).

· Seguidament, concurs de coreografies al pavelló municipal amb ball de fi de festa i entrega de premis.

 

Finalment, anunciar també que a Tossa, del 15 de febrer al 17 de març, es portaran a terme, per segon any consecutiu, unes jornades gastronòmiques dedicades al Carnaval i a la cuina del bacallà. En aquestes jornades, els 11 restaurants que hi participen –Bahia, Can Bigotis, Can Carlus, Can Pini, Cuina de l’Àvia, L’Àncora, La Masia del Bahia, Las Rías, Maria Àngela, Marina i Rincón de Galicia- oferiran un menú lliure on, com a única condició, un dels plats haurà d’estar fet amb bacallà, un dels menjars més tradicionals d’aquesta època de l’any.

 

Més informació a:

www.blanes.cat

www.lloret.org

www.tossademar.cat

 

Imatges: (Ajuntament de Tossa de Mar) 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version