Canal Ajuntament

Palamós. La fira nadalenca de Palamós fa lliurament de 11.000 € per a projectes adreçats a persones discapacitades psíquiques de la comarca

L’acte va tenir lloc ahir dimecres a l’Ajuntament de Palamós i va comptar amb la presència de representants de diverses associacions, escoles i entitats del municipi que col•laboren en l’organització de la fira. La recaptació aconseguida serà destinada a  parts iguals a dos projectes que lideren l’entitat AFATRAM, l’ampa de l’escola Els Àngels i l’associació El Trampolí. L’associació Fira Nadalenca agraeix la col•laboració de tot el municipi mitjançant la qual es fomenta cada any a la vila els valors de la solidaritat en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

L’Associació Fira Nadalenca de Palamós va duu a terme el lliurament dels 11 mil euros resultants de la recaptació aconseguida amb les activitats solidàries organitzades per aquesta entitat durant el mes de desembre passat (Fira, Nit del talent, dues representacions teatrals dels Cosinets, Canya Solidària, aportacions privades), i que tenen com a objectiu recaptar fons a benefici de projectes i entitats que treballen amb persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.
Aquest acte va tenir lloc ahir dimecres (30/01/13) a les 20 h, a l’Ajuntament de Palamós, i va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Palamós, la regidora d’Acció Social i Ciutadania, així com de bona part de les entitats, associacions i escoles de Palamós que col•laboren en l’organització de la tradicional Fira Nadalenca.
Durant aquest acte es va fer el lliurament dels xecs bancaris acreditatius de la donació global dividida a parts iguals. Per un costat de la quantitat de 5.500 euros als representants de l’entitat Afatram i l’Ampa de l’escola d’educació especial Els Àngels; i dels 5.500 euros restants per a l’Associació El Trampolí.

Destí solidari dels diners
Aquesta important aportació econòmica resultant de les activitats organitzades per l’Associació Fira Nadalenca de Palamós, es destinarà a dos projectes concrets d’ajuda a persones amb discapacitats psíquiques.
L’Associació Afatram i l’AMPA de l’escola d’educació especial Els Àngels realitzaran de manera conjunta el projecte “Vacances per a tots” adreçat al col•lectiu de 25 persones amb discapacitats usuaris del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell i als alumnes de l’escola d’educació especial Els Àngels. El projecte preveu organitzar estades a l’estiu per a persones amb discapacitats en establiments adaptats i amb la contractació del transport necesari així com de monitors.
L’altra meitat de la recaptació es destinarà a finançar un projecte de l’entitat El Trampolí. Es tracta de la millora i ampliació de la botiga de segona mà que gestiona aquesta entitat a La Bisbal d’Empordà. Actualment El Trampolí té contractada una sola persona discapacitada per a cobrir aquest servei, però amb la nova ampliació es podria arribar fins a les cinc persones contractades.
Les activitats solidàries de la Fira Nadalenca de Palamós van recaptar un global de 11.344,03 euros. D’aquests 5.624,03 € van ser fruit de la trenta-sisena edició de la fira, que va tenir lloc el diumenge 16 de desembre al carrer Major de Palamós.

L’aportació de Front al Mar i Els Cosinets
A les aportacions dels palamosins i palamosines a la Fira també cal sumar la important donació de 2.500 euros que un any més va realitzar l’Associació Front al Mar, de Palamós.
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més la destacada col•laboració de la companyia de teatre infantil “Els Cosinets” que van programar a La Gorga, per cinquè any consecutiu, l’anomenada “Nit del talent”, que va mostrar el talent de molts palamosins en dansa, cant, música, màgia o humor. L’altre proposta va tenir com a protagonista la representació de l’obra “Estimats avis…” a càrrec dels joves actors i actrius integrants de la companyia “Els Cosinets”. Les dues activitats escèniques van aconseguir un total de 2.880 euros que es van sumar a la recaptació global de la Fira. 

La “Canya Solidària”
Enguany l’activitat solidària de la Fira ha comptat també amb la participació de l’Associació de Tavernes de Palamós que enguany s’han sumat a la iniciativa amb la posada en marxa de la “Canya Solidària”. D’aquesta manera, del 21 de desembre i fins al diumenge 6 de gener, una part del benefici de la venda de les canyes que s’han servit en les onze tavernes d’aquesta associació, 340 €, s’han aportat íntegrament a Fira Nadalenca.
Un cop restades les despeses d’organització de tots aquests actes, la Fira Nadalenca de Palamós ha tancat l’edició de 2012 amb un total de 11.000 €.

Solidaritat palamosina
Es tracta doncs d’una recaptació molt important que se suma al principal objectiu de l’Associació Fira Nadalenca, que treballa cada any fomentant el valor de la solidaritat en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques. L’entitat palamosina Fira Nadalenca agraeix un any més la participació i col•laboració de tot el municipi, en una generosa mostra de solidaritat que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version