Canal Ajuntament

Banyoles. Comença el procés de participació del POUM de Banyoles

El procés té per objectiu que la ciutadania pugui fer aportacions durant la fase inicial en què es marquen les grans línies del pla i participi d’un procés urbanístic de gran transcendència per al municipi

 

Aquest mes de gener s’ha iniciat el procés de participació del POUM de Banyoles, que té per objectiu que la ciutadania participi activament en la definició del model del futur del municipi. El procés consta d’una sèrie d’accions i activitats que permetran que tant les persones com els agents socials i econòmics de Banyoles puguin consultar, participar i fer aportacions en l’elaboració del POUM, que ha de marcar les línies del planejament urbanístic per als propers anys.

El procés de participació es durà a terme principalment a les fases inicials del POUM, que és on es marquen les grans línies i les decisions que fonamenten el desenvolupament posterior del pla. Una enquesta ciutadana, que ja es pot trobar online al portal web del POUM de Banyoles, diversos fòrums ciutadans i sessions temàtiques conformaran un procés que s’allargarà fins a l’aprovació definitiva del pla.

Amb l’inici del procés de participació també s’engega la pàgina web del POUM de Banyoles, que s’hi podrà accedir a l’adreça http://poum.banyoles.cat/ o des del lloc web municipal http://www.banyoles.cat. També, s’ha creat un compte de Twitter, @poumdebanyoles.

 

Enquesta de percepció i opinió ciutadana

La primera acció d’aquest procés de participació ciutadana serà precisament el llançament d’una enquesta oberta a tots els banyolins i banyolines per tal que puguin donar la seva opinió sobre la realitat de la ciutat de Banyoles i sobre les principals àrees i àmbits en què hauria d’actuar el nou POUM. Aquesta enquesta ja està accessible mitjançant de la web del POUM i també es podrà trobar impresa a les dependències municipals. La voluntat de l’Ajuntament és que l’enquesta pugui ser molt representativa, per tant, es posa a l’abast en diferents formats per tal que la pugui contestar el màxim de persones possibles.

 

Les sessions participatives

El procés de participació pretén que tothom pugui realitzar aportacions respecte al futur de Banyoles, un fet que fomentarà la diversitat d’idees i que enriquirà el procés de planejament. Les sessions participatives neixen amb la voluntat de recollir la opinió i canalitzar les demandes i les necessitats de la ciutadania per tenir-los en compte en l’elaboració del POUM, així com també fomentar i garantir la comprensió de tot el procés per part dels banyolins i banyolines. La temàtica de les sessions inclourà el medi ambient i la sostenibilitat urbana, les activitats econòmiques, els serveis, el model de desenvolupament urbà, la mobilitat, entre d’altres. Les sessions constaran de dinàmiques actives per tal de fomentar la participació i l’intercanvi d’opinions, propostes i aportacions. Al portal web del POUM es podrà accedir a la informació sobre el desenvolupament i les conclusions de les diverses sessions que es duran a terme.

 

Els òrgans de participació

Per tal de garantir la participació pública de tots els àmbits que conformen el municipi, s’han creat 3 òrgans de participació: una comissió de seguiment per part dels representants polítics electes amb representació a l’Ajuntament i els diferents tècnics encarregats de la redacció del POUM; el fòrum ciutadà, que serà el principal òrgan de participació, consulta i informació a la ciutadania en relació a la redacció del nou POUM, obert a tota la ciutadania però al qual s’hi convidarà de manera específica als representants dels Consells de Barri, dels Consells sectorials i de les diverses entitats existents al municipi; i el fòrum virtual, un àmbit de participació telemàtica (no presencial) que haurà de permetre la integració en el procés de totes aquelles persones que no puguin assistir presencialment a les reunions del fòrum ciutadà. Es vehicularà a través del portal web del POUM.

 

 

Per a més informació:

Xavi Crehuet

Oficina de premsa de l’Ajuntament de Banyoles

972 57 00 50

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  

http://poumbanyoles.cat

Twitter: @poumdebanyoles

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version