Canal Ajuntament

Banyoles. Els contenidors de Roba Amiga a Banyoles han recollit durant el 2012 un total de 67 tones de roba usada

S’estabilitza a la baixa l’ús dels contenidors de roba usada a Banyoles després dels creixement dels últims anys. Els banyolins i banyolines han dipositat durant el 2012 un total de 66.954 quilos de roba als 8 contenidors que, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, hi ha repartits per la ciutat.

Concretament, s’han recollit 13,4 tones el primer trimestre, 18,6 tones el segon trimestre, 17,4 tones el tercer trimestre, i 17,5 tones el quart trimestre. La Cooperativa Roba Amiga i l'entitat ADAD l'Encant són els encarregats de la gestió dels contenidors i de la recollida de la roba. Aquestes dues entitats treballen per fomentar la inserció laboral de col•lectius en risc d'exclusió social i laboral. Un cop recollida aquesta roba és restaurada i es redistribueix en centres d'ajuda com ara Càritas de Banyoles o les pròpies botigues de Roba Amiga, on es ven a un preu mòdic a la gent amb més necessitats de la ciutat.
L’Ajuntament de Banyoles anima als banyolins i banyolines a donar roba usada a aquest tipus de cooperatives, ja que contribueix a crear nous llocs de treball i, a més, reverteix positivament a la ciutat a través de Càritas.
El regidor de Via pública, Lluís Costabella, ha manifestat que “no podem baixar la col•laboració del banyolins i banyolines, i cal continuar usant aquests contenidors que ajuden socialment a persones que ho necessiten”. Per Costabella “s’han recollit 67 tones, i és una molt bona dada i una aportació a aquesta gravíssima situació econòmica que estem vivint”.
Els contenidors de Roba Amiga van recollir el 2011 un total de 75 tones de roba usada a Banyoles, el 2010 unes 47 tones, el 2009 unes 48 tones, i el 2008 es va sumar un total de 20 tones. Els contenidors de recollida de roba usada a Banyoles es van instal•lar el 2008 per mitjà d'un conveni amb Càritas Diocesana de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version