Canal Ajuntament

Consell Comarcal de la Selva. El Consell Comarcal acollirà la presentació del llibre 'Santuaris i ermites de la Mare de Déu a les comarques gironines: el Gironès i la Selva'

El llibre és una guia de 40 rutes de les comarques del Gironès i la Selva que es poden fer a peu, en BTT o en cotxe

 

El Consell Comarcal de la Selva acollirà el proper 15 de febrer la presentació del llibre que porta per títol Santuaris i ermites de la Mare de Déu a les comarques gironines: el Gironès i la Selva. Aquesta publicació ha estat editada per la Diputació de Girona en col·laboració amb els consells comarcals del Gironès i la Selva i és una guia de 40 rutes que es poden fer en BTT, a peu o en cotxe a través de les ermites i els santuaris de la Mare de Déu que hi ha en aquestes dues comarques.

Aquest és el tercer llibre que es publica de la col·lecció comarcal d’itineraris marians. El primer, publicat l'any 2007, representava les vuit comarques, i el segon, centrat en les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà, va veure la llum el setembre del 2009. Es preveu que en els propers anys es publiquin els dos volums que falten per completar la col·lecció.

L’objectiu del llibre és mostrar el patrimoni cultural i popular de les comarques gironines, donar a conèixer els seus camins i pobles, i oferir una guia original i pràctica als aficionats a l’esport i a l’excursionisme.

Aquest treball recull un total de 40 rutes que es poden fer a peu, en bicicleta i, fins i tot, en cotxe, relacionades amb santuaris o ermites de les comarques gironines. Cada ruta va acompanyada d’informació complementària de caràcter cultural, històric i gastronòmic. Aquest segon volum, a més, incorpora una novetat: l’ús del sistema de telecomunicació GPS, que li dóna efectivitat i actualitat.

L’autor del llibre és Jaume Catalàn, un personatge ben conegut en el món de l’esport gironí tant per la seva tasca en el món de l’handbol com pels anys que exercí la presidència de la federació de gimnàstica, que el van portar a ser reconegut amb la medalla de l’esport. En els darrers anys la seva afecció a les caminades i a les rutes en BTT l’ha portat a preparar una sèrie de llibres entre els quals hi ha el dels itineraris pels santuaris marians de les comarques gironines.

El 2009 i amb el suport d’una sèrie de col·laboradors va publicar el volum que abraçava les comarques de l’Alt i Baix Empordà i actualment ja està preparant el llibre amb els santuaris del Pla de l’Estany i la Garrotxa, que es publicarà després d’aquest que ara s’ha editat i que  agrupa les rutes del Gironès i la Selva.

A l'acte, que es durà a terme a la sala de plens del Consell Comarcal de la Selva a les vuit del vespre, hi assistirà el president de l'ens comarcal, Robert Fauria, i el conseller delegat de Cultura, Joan Garriga, entre altres.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version