Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. La primera cursa d'orientació de les Gavarres genera un impacte positiu en la conservació de l'espai natural

Col·laboració entre els Aligots, el Consorci de les Gavarres i l'Ajuntament de Cassà

Conveni entre Aligots i el Consorci de les Gavarres per destinar un 10% dels beneficis de la cursa a la conservació de l'espai natural.

Marc Amat, membre d'Aligots, entitat organitzadora de la cursa: 'Les Gavarres compta amb un terreny magnífic i molt adient per fer curses d'orientació'.

La primera cursa d'orientació de les Gavarres celebrada aquest matí a la finca de Can Vilallonga, a Cassà de la Selva, ha acollit uns 700 participants entre la modalitat de la Copa Catalana i la popular.

Es tracta d'una activitat pionera que ha servit al Consorci de les Gavarres per analitzar com es pot fer compatible l'esport i el lleure a les Gavarres amb la seva conservació. En aquest sentit, un 10% dels beneficis obtinguts amb les inscripcions de la cursa es destinaran a la conservació de l'espai natural, tal com estableix un conveni firmat entre l'entitat organitzadora de la cursa, els Aligots, i el Consorci de les Gavarres, col·laboradors amb la iniciativa. En aquest sentit, el Consorci serà l'entitat encarregada d'avaluar l'impacte que ha tingut la cursa en la finca de Can Vilallonga per tal de minimitzar-ne els efectes.

La col·laboració entre el Consorci de les Gavarres i l'Ajuntament de Cassà, municipi on es troba Can Vilallonga, és estreta ja que existeix la voluntat comuna de revitalitzar aquest espai i situar-lo com a centre d'interès per donar visibilitat a les Gavarres i apropar la matèria primera de la indústria suro-tapera a la ciutadania i als turistes interessats en aquest àmbit.

El Consorci de les Gavarres és l'ens responsable de la gestió de la finca pública de Can Vilallonga. La finca, de 240 hectàrees, és propietat de l'Incasòl que va fer una cessió d'ús al Consorci per 20 anys amb l'objectiu de realitzar-hi accions d'interès públic com ara la conservació del patrimoni natural i cultural, recerca científica, educació ambiental, desenvolupament local, entre d'altres. Aquesta cursa s'emmarca en els objectius del conveni de cessió.

Marc Amat, un dels organitzadors de la cursa, ha destacat que van seleccionar el paratge de les Gavarres proper a Can Vilallonga per fer la primera cursa d'orientació ja que es tracta d'un terreny 'magnífic i molt adient per fer aquest tipus d'activitats'.

1454241603image1.JPG
1454241603image2.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version