Canal Ajuntament

Roses. Laura Borràs presenta dijous a Roses la seva obra 'Per què llegir els clàssics, avui'

Demà, dijous 17 de gener (19 h), Laura Borràs presentarà a la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, la seva obra Perquè llegir els clàssics, avui, un homenatge a la lectura on l’autora realitza un recorregut d’Ésquil fins a autors contemporanis.

Mai no és tard per arribar als clàssics, perquè precisament pel fet de ser-ho, guarden al seu interior un secret inexhaurible. Aquesta és la idea que Laura Borràs transmet al llarg de la seva darrera obra, on d’Èsquil a Joyce, passant per Flaubert, Ausiàs March, Goethe i autors contemporanis com ara Màrius Sampere o Joan Margarit, guia el lector en un viatge apassionant pels pilars de la literatura i respon amb un sí rotund a la pregunta de si té sentit, en ple segle XXI, llegir els clàssics.
Laura Borràs és professora de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Dirigeix el màster en Literatura en l’Era Digital de la mateixa universitat i el Grup 62, i també Hermeneia, grup de recerca sobre estudis literaris i tecnologies digitals. Després de doctorar-se amb una tesi sobre les formes de bogeria a l’Edat Mitjana, aquesta professora universitària s’ha convertit en una de les principals expertes mundials en literatura digital. És membre del jurat del Premi Ramon Llull, del Premi Sant Jordi i del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes; comissària de les darreres commemoracions dedicades als escriptors Joan Sales, Pere Calders i Avel•lí Artís, Tísner; i, acaba de ser nomenada directora de la Institució de les Lletres Catalanes.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version