Canal Ajuntament

Platja d'Aro. La regidoria de Benestar Social de Castell-Platja d'Aro programa el taller 'L'experiència de créixer' per a famílies amb fills de 3 a 12 anys

El taller s’emmarca en el Programa Preventiu per a Famílies 2013

L’Àrea de serveis socials de la regidoria de benestar de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro ha programat per els mesos de gener i febrer de 2013 el taller L’experiència de créixer, un espai que ofereix a mares i pares les eines necessàries per acompanyar el procés de creixement de la família. Dirigit per dues psicòlogues especialistes en assessorament familiar, s’adreça a famílies amb fills de 3 a 12 anys per tal d’apropar els fills a les mares i pares a partir de la vivència i la reflexió. El taller s’estructura en dos grups; el primer els dimecres 16, 23 i 30 de gener de 16 a 18 h a l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro, i el segon els divendres 18 i 25 de gener i 1 de febrer de 12 a 14 h a l’Escola Els Estanys de Platja d’Aro. La inscripció és gratuïta.

El taller s’estructura en tres sessions; L’experiència de ser pare i/o mare, L’experiència de ser fill, i Pares i fills en joc, amb l’opció d’escollir grup de migdia a l’Escola Els Estanys o de tarda a l’Escola Vall d’Aro amb independència de l’escola de referència dels infants. Adreçat a totes les famílies del municipi, el taller es desenvolupa amb l’acompanyament de dues professionals que organitzen les sessions de treball i en fan el seguiment; les psicòlogues i especialistes en assessorament familiar Núria Martorell i Núria Ruiz. En el grup de Castell d’Aro, en tant que es fa més enllà de l’horari escolar, en les dues primeres sessions hi haurà una activitat paral·lela amb els fills dels pares participants conduïda per monitors de la Casa Lila, on es treballaran temes relacionats amb els continguts del taller dels pares i mares. La tercera sessió serà conjunta per a mares, pares i fills. 

 

La proposta forma part del Programa Preventiu per a Famílies amb fills de 0 a 12 anys organitzat per la regidoria de benestar social de l’Ajuntament i la Comissió d’Infància del municipi. El programa, amb l’objectiu d’oferir suport i acompanyament a les mares i pares durant tota la infància dels fills, es divideix en tres àmbits – nadons, infantil i primària – i dos projectes transversals: Nascuts per llegir de dinamització de la lectura entre els infants i la celebració del Dia Internacional de la Família l’11 de maig amb un acte institucional de benvinguda per a tots els nadons nascuts l’any 2012 i la 3a edició del Firafamília amb tallers, associacions i paradetes amb productes relacionats amb les últimes tendències en la cura de nadons i la criança dels fills.

En l’Àrea de Nadons hi haurà al llarg de l’any cinc cursos de set sessions de massatge infantil, dues xerrades d’alletament i l’Espai Nadó on cada setmana les famílies amb nadons fins a un any o en el darrer trimestre de l’embaràs poden trobar-se amb els seus petits i amb altres famílies per facilitar l’intercanvi, la informació i el suport a la criança. En l’Àrea infantil (famílies amb fills fins a 3 anys) s’han programat tres xerrades i tallers sobre alimentació i educació per la salut.

 


 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version