Canal Ajuntament

Platja d'Aro. La gran rua de carrosses i comparses de Platja d'Aro del 9 de febrer estarà oberta a 65 colles carnavalesques que optaran a 6.000 euros en premis

Prèviament el diumenge 3 de febrer hi haurà la 1a Rua Infantil i Juvenil

La Gran Ruade Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d’Aro d’enguany serà el dissabte 9 de febrer a partir de les 16 h. Les inscripcions per participar-hi començaran el dimarts 15 de gener, s’atendran per ordre de petició, i es limitaran a 65 colles carnavalesques. Prèviament, el dia abans les associacions de Colles de Carnaval de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina poden fer-les en bloc. Enguany es repartiran gairebé 6.000 euros en premis, distribuïts en quatre categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparses, i Colles Locals. La regidoria de turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro també concedeix a totes les colles participants una subvenció de 250 euros a cada carrossa (màxim una per colla), i 3 euros per cada persona disfressada, tant les que acompanyen a les carrosses com les que competeixen en la modalitat de Comparsa.

Ala Ruatambé hi participaran les colles dels reis carnestoltes de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, però fora de concurs. Com a novetat les quatre colles de carrosses amb menys puntuació i la darrera de les comparses (així com s’hi ha alguna no es presenta a la sortida) quedaran excloses de participació enla Ruade l’any 2014. La coreografia davant la tribuna d’autoritats i del jurat serà l’única que es puntuarà, estarà limitada a 2 minuts, i es valorarà la coreografia, la disfressa, la carrossa i l’animació de cada proposta. Els guanyadors dela Gran Ruaes donaran a conèixer durant el ball que es farà la mateixa nit al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro.

Prèviament com a novetat d’enguany s’organitza la primera Rua Infantil i Juvenil del Carnaval de Platja d’Aro el diumenge 3 de febrer a les 16 h. Els grups participants, amb un mínim de 10 membres, es poden inscriure com a colla, AMPA, escola o curs. Hi ha dues categories, infantil (fins a 11 anys – infantil i primària -) i juvenil (de12 a16 anys de 1r a 4t d’ESO). La temàtica dela Ruaseran “les llaminadures” i les disfresses hauran de seguir aquest motiu, amb totes les vessants possibles i hauran de ser realitzades majoritàriament amb material reciclat, tot i que poden incloure altres materials per donar-hi forma. Les inscripcions començaran el 22 de gener a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro i són gratuïtes. S’ha previst un primer premi de 400 euros en material escolar o esportiu per cadascuna de les dues categories. Els guanyadors es coneixeran el mateix dia un cop finalitzi el Canvi d’Atributs dels Reis Carnestoltes.

La 36a edició del Carnaval de Platja d’Aro se celebra del 2 al 13 de febrer i presenta una trentena d’activitats que tenen el carrer com a escenari principal escenari, amb un marcat caràcter popular i familiar, amb la gran majoria de propostes de caràcter gratuït. El Sopar de Colles de Carnaval serà el dissabte 2, i el Canvi d’Atributs i la 1a Rua Infantil i Juvenil l’endemà diumenge 3. La jornada de Dijous Grans – 7 de febrer – acollirà l’arrossada per a 800 comensals i la gala final del 4t Concurs Tu de què vas!. El dissabte 9 s’hi farà la Gran Ruade Carrosses i Comparses, i Dimecres de Cendra – 12 de febrer - l’Enterrament de la Sardina.

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version