Canal Ajuntament

L’Ajuntament de Girona fomenta pràctiques en entorns reals de treball a través de convenis amb 66 empreses

Un total de 105 alumnes de formació ocupacional han fet pràctiques no laborals en empreses de Girona i l’àrea urbana

 El 27% de l’alumnat ja s’ha incorporat al mercat laboral El Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona ha ofert durant el 2012 un total d’11 cursos de formació ocupacional, dels quals se n’han pogut beneficiar 183 persones. Un dels factors que s’han reforçat aquest any són les pràctiques professionals que ha portat a terme l’alumnat en diverses empreses i que s’han pogut oferir en més de la meitat de les actuacions formatives, incidint directament en un total de 105 persones. Les pràctiques en entorns reals de treball han servit per a què l’alumne pogués posar en pràctica els continguts teòrics que s’han adquirit durant el curs i consolidar, d’aquesta manera, el seu aprenentatge. Enguany hi han participat 66 empreses, fonamentalment de Girona i la seva àrea urbana. Aquesta iniciativa està molt ben valorada per les dues parts: tant per les empreses, perquè així porten a terme una acció de responsabilitat social corporativa; com per l’alumnat, perquè aquesta acció aporta un valor afegit al seu currículum i incrementa les seves possibilitats reals d’inserció.

A hores d’ara, quan encara no han finalitzat la totalitat dels cursos realitzats, 45 persones ja s’han incorporat al mercat laboral (27% d’inserció), fet que permet il·lustrar la repercussió positiva d’aquest tipus d’acció en l’ocupabilitat de les persones.

En un context econòmic complex com l’actual, un període de desocupació en la trajectòria professional d’una persona pot entendre’s com una oportunitat per redefinir el perfil laboral i/o ajustar-lo a les exigències del sistema econòmic actual. En aquest sentit, la formació i la qualificació juguen aquí un paper clau; i així ho defensa el Servei Municipal d’Ocupació, que té en l’orientació per a l’ocupació i la formació qualificadora els seus dos eixos vertebradors.

Per aquest motiu, durant el 2012 i malgrat les dificultats creixents de finançament, s’ha fet un esforç important per tal d’oferir un total d’11 cursos de formació ocupacional. En concret, s’ha impartit  formació en: Activitats de vendes, Jardineria, Atenció de persones en el domicili, Cuidador/a de persones amb discapacitat, Muntatge de mobles i elements de fusteria, Electricista de manteniment, Monitor/a sociocultural, Experts/es en gestió de salaris i assegurances socials, Anglès comercial i Jardineria per a persones amb discapacitat. La selecció d’aquests cursos s’ha realitzat tenint en compte els sectors que, per les particularitats del teixit econòmic empresarial de la ciutat de Girona i la seva àrea d’influència, es preveuen claus per a la creació de riquesa i la generació d’ocupació del territori. La durada dels cursos oscil·la entre les 150 hores i les 690 hores; i, seguint la línia impulsada des del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, s’ha prioritzat que permetin l’obtenció del certificat de professionalitat.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version