Canal Ajuntament

Girona. Girona programa més de 120 activitats en biblioteques, museus i centres culturals durant el primer semestre de l’any

Entre les diferents propostes, destaquen les exposicions “Viatge Extra-Ordinari”, del Bòlit; “Nocturn”, de l’Escola Municipal d’Art, o “La mirada indiscreta”, del Museu del Cinema, així com una nova edició del Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil de Catalunya

Després de presentar les programacions musicals i d’arts escèniques el passat mes de desembre, ara és el torn de les propostes culturals dels museus, centres culturals i biblioteques municipals de Girona. Aquests equipaments han invertit un total de 186.677 euros de pressupost en la programació de més de 120 activitats dirigides a públic infantil i familiar, a públic jove i a públic general.

Dins d’aquest complet calendari, cal destacar la proposta expositiva del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona: “Viatge Extra-Ordinari”, que comptarà amb la participació d’uns deu agents culturals i que expandirà el seu abast territorial per cinc hotels de la ciutat i per diferents indrets de les comarques gironines. També en l’àmbit expositiu cal destacar la proposta “Nocturn”, que recull el treball realitzat pels alumnes del taller de fotografia conduït pel professor Fred Lebail del’Escola Municipal d’Art. Pel que fa l’Escola Municipal d’Humanitats, enguany s’afegeix a la celebració del centenari del naixement de Salvador Espriu amb dues activitats que es complementen i permeten conèixer a fons el poeta i escriptor en totes les seves vessants. També pel que fa a l’àmbit formatiu cal destacar les activitats vinculades a la lectura i a l’escriptura dirigides tan a joves com a adults.

El servei de biblioteques enguany planteja 45 activitats globals que, desglossades, representen un total de 200 sessions. Entre aquestes, cal posar de relleu una nova edició del Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil de Catalunya (FLIC), que en aquesta ocasió estarà dedicat a la literatura i el cinema. Durant el mes d’abril, amb motiu de la celebració de Sant Jordi, es realitzaran diverses activitats dedicades al llibre, com la lectura viva de textos d’Emili Teixidor. Així mateix, a banda de les habituals propostes infantils, com les hores del conte i els minicontes, no cal oblidar l’àmplia oferta de clubs de lectura per a totes les edats i també per diverses temàtiques (narrativa, novel·la d’intriga, anglès o lectura fàcil) que es porten a terme.

Pel que fa als museus, cal destacar l’exposició temporal “La mirada indiscreta: una revisió lliure del cartell del cinema”, amb obres de l’artista Joel Amat, que s’ubicarà al Museu del Cinema. També des d’aquest equipament es potencia la reflexió a través del món audiovisual amb cicles de projeccions com “El documental del mes”, l’espai de cinefòrum “Parlem de cinema?” i el cicle de curtmetratges “En Curt”. El Museu d’Història de Girona, per la seva banda, també presenta una nova exposició que porta per títol “La faràndula. Cinc cents anys d’imatgeria festiva de Girona”, que va associada a diverses visites guiades i tallers familiars. El Call de Girona presentarà aquest primer semestre el cicle “Les llengües del judaisme” a l’Institut d’Estudis Nahmànides, que es vincula amb l’exposició que porta el mateix nom al Museu d’Història dels Jueus. També en la seva vessant formativa l’Institut ofereix diversos cursos i seminaris de llengua hebrea en tots els nivells. Finalment, la Casa Masó també inaugurarà una nova exposició temporal a partir del març. Aquesta exposició, que porta per nom “Athenea 1913: el temple del Noucentisme”, servirà per commemorar el centenari de la creació de l’associació i de l’edifici de Rafael Masó.

Per últim, cal fer esment a les activitats transversals de GironaMuseus vinculades amb el Dia Internacional dels Museus el 18 de maig. També sobretot cal destacar les activitats previstes per celebrar l’Any Corredor en homenatge a l’escriptor gironí Josep Maria Corredor, pel qual s’ha previst un Simposi Internacional els dies 14 i 15 de febrer, dins el marc de l’Escola Municipal d’Humanitats; l’exposició “Josep Maria Corredor. De casa a Europa”, a l’espai contemporani del Museu d’Història de Girona, i un viquiprojecte, impulsat pel servei de biblioteques entre d’altres.

 Programació del primer semestre

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version