Canal Ajuntament

Platja d'Aro. L'Ajuntament programa noves jornades per promoure l'hàbit de fer exercici regular als parcs de salut urbans i a la xarxa d'itineraris saludables

Sessions de dinamització gratuïtes d’una hora amb l’acompanyament d’una fisioterapeuta

La regidoria d’esports de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro i Dipsalut amb la col·laboració dela Generalitatde Catalunya i el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà, continua desenvolupant aquest hivern la promoció dels Parcs de Salut Urbans i dela Xarxad’Itineraris Saludables del municipi com a font de salut a partir de l’hàbit de fer exercici físic regular i de caminar. S’han programat noves sessions de dinamització dels Parcs, obertes a tothom, gratuïtes i conduïdes per una fisioterapeuta especialitzada els dijous 10 i 24 de gener, 7 de febrer, 7 i 21 de març, 4 d’abril, i 9 i 23 de maig; sempre a les 9.30 h a Platja d’Aro (Parc del Estanys), a les 11 h a Castell d’Aro (Parc Pau Casals), i a les 12 h a S’Agaró (Parc de Sant Ramon). També hi haurà dues jornades per potenciar els Itineraris els dijous 21 de febrer a les 9.30 h i 18 d’abril a les 11 h, iniciant el recorreguts des dels Parcs de Salut de Platja d’Aro i Castell d’Aro respectivament.

Es continua treballant amb el Departament de Salut per donar a conèixer els Parcs i els Itineraris al personal sanitari dels centres d’atenció primària perquè puguin recomanar i receptar la pràctica periòdica d’exercici i activitat física aprofitant les possibilitats d’aquests equipaments. Inaugurats l’any 2010, les instal·lacions al municipi van ser les primeres de les comarques de Girona, a on s’han anat estenent progressivament. Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d’aparells per fer exercici físic dissenyats per una comissió d’experts multidisciplinària. Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins la població com pels afores. En tots els casos passen pel nucli urbà, de manera que no requereixen desplaçar-se en vehicle per utilitzar-los i estan connectats entre ells formant xarxa.

La instal·lació al municipi la configuren tres parcs situats un al Parc dels Estanys de Platja d’Aro amb 12 aparells; i dos de 8 aparells cadascun, un al Parc Pau Casals de Castell d’Aro i l’altre ala Plaça SantRamon de S’Agaró. Els tres itineraris mesuren 2’6 km, 4’4 km i 7’6 km. Un transcorre pel centre de Platja d’Aro, l’altre enllaça aquesta vila amb Castell d’Aro, i el darrer amb S’Agaró. Estan tots tres degudament senyalitzats, connectats entre ells i també tenen com a peculiaritat que en el seu recorregut inclouen el pas pels tes Parcs Urbans de Salut.

Més enllà de la instal·lació de Castell–Platja d’Aro, Dipsalut cedeix als municipis un total de 181 Parcs Urbans de Salut (180 als municipis i 1 ala seu de Dipsalut). Pel què fa a les Xarxes, se n’implantaran a 105 municipis de la demarcació de Girona. La ubicació definitiva de Parcs i Xarxes ha estat decidida de forma consensuada entre Dipsalut i els ajuntaments. L’organisme de salut pública de la Diputacióde Girona també és responsabilitza de les inspeccions i el manteniment bàsic d’aquests nous equipaments (els aparells tenen 15 anys de garantia). Per la seva part, els ajuntaments asseguren aquests equipaments i aporten 600 euros anuals assumint així una part de les despeses de manteniment i de dinamització dels Parcs. 

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version