Canal Ajuntament

Platja d'Aro. La mobilització social de Castell-Platja d'Aro en favor de La Marató de TV3 recapta 3.334 euros gràcies a una desena d'activitats per a totes les edats

Propostes esportives, sorteigs i quines, principals propostes de col·laboració de les entitats locals

La mobilització de les entitats locals de Castell-Platja d’Aro a mitjans de desembre en favor deLa Maratóde TV3 va aconseguir recaptar 3.334’65 euros a favor d’aquest projecte televisiu solidari, dedicat en l’edició 2012 al càncer amb el lema La mort hauria de ser el final de la vida. El càncer, no, i que ja ha assolit més de 10 milions d’euros. De l’aportació local, 1.534 euros corresponen a la desena d’activitats organitzades per 15 entitats del municipi amb la col·laboració dels comerços locals i la coordinació de l’Ajuntament. El 1.800 euros restants són els assolits per l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro el diumenge 16 de desembre en una jornada amb múltiples propostes en el marc dela Sala Polivalentde la vila.

Durant tres dies es van desenvolupar tot tipus d’activitats, des de sorteigs a propostes esportives, tot passant per quines i festivals. Les propostes van començar el 12 de desembre amb massatges de reflexologia podal a càrrec del Centre de teràpies naturals Damiana, i el dissabte 15 de desembre es va sortejar una panera al Camp municipal de futbol de Castell d’Aro gràcies a la implicació de l’Aro C.E.

El mateix dia deLa Marató TV3, el diumenge 16 de desembre, es van celebraran la resta d’activitats per aconseguir fons. Durant el matí el Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro va ser l’escenari d’un Open programat pel Club Bàdminton Platja d’Aro, i el Club Tennis d’Aro proposava un Tie Break de tennis i pàdel. També hi va haver una passejada en BTT organitzada pel Club Ciclista Platja d’Aro, el Club Tennis Centre Platja organitzava un Súper Tie Break de tennis, i l’Associació Catalana de Lluita Lliure dos demostracions de combats de lluita lliure. A la tarda es va completar la programació amb un Festival de Patinatge a càrrec de Patinatge Aro Club, el sorteig de diversos regal a càrrec de l’Associació Dones dela Valld’Aro, la quina solidària deLa Colla CarnavalescaEls Descarrilats, i els sorteig de dues paneres a càrrec de L’Associació dela Gent Grandela Valld’Aro.

Com han explicat els organitzadors de La Maratóde TV3, el càncer és la causa principal de mort de persones entre els 35 i els 70 anys. La recerca científica va obrint noves vies per tractar i curar aquesta malaltia. Del càncer se sap  que no és una única malaltia sinó que en són moltes. No hi ha dos tumors idèntics ni dos pacients iguals, per tant, cada cas necessitarà ser tractat de manera individual i personalitzada. En els darrers deu anys les investigacions han avançat més que en els 30 anys anteriors. Els resultats han estat espectaculars i càncers que fa poc eren mortals ara es poden controlar i tractar amb teràpies eficaces. Tots podem tenir un càncer al llarg de la nostra vida, els tumors amb un component hereditari no arriben al 10%, la resta sorgeixen per múltiples causes lligades al pas dels anys.

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version