Canal Ajuntament

Blanes. Més de 15.000 persones assisteixen a la Cavalcada de Reis de Blanes

Més de 15.000 persones han assistit avui a la Cavalcada de Reis que s’ha celebrat a Blanes, un esdeveniment que s’ha viscut com una gran festa que han gaudit tant els infants del municipi com els d’altres poblacions que han vingut a veure-la, atrets per la seva singularitat. El seguici estava format per 300 persones i durant tot el recorregut s’han repartit 1.000 kg de caramels sense gluten, aptes per a celíacs 

 

El seguici de la cavalcada estava format per més de 300 persones, comptant membres d’associacions de veïns, entitats culturals i d’altres àmbits que han sumat esforços perquè la cavalcada hagi estat, un any més, un èxit. Organitzada per l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, la participació del teixit associatiu del municipi ha estat clau i, en aquest sentit, per segon any consecutiu ha continuat la col·laboració amb les entitats d’immigrants africans de Blanes –de Gàmbia i Senegal-, que s’han fet càrrec del rei negre i el seu seguici.

També s’ha seguit amb el costum encetat en anys anteriors, de manera que els caramels que s’han repartit al llarg de tota la cavalcada eren sense gluten, és a dir: aptes perquè els consumeixin els celíacs. En total s’ha obsequiat a la concurrència amb 1.000 quilos de caramels sense gluten. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Blanes ha estat un dels 15 municipis gironins que s’ha afegit a la campanya Cap Nen Celíac Sense Caramels que du a terme l’Associació de Celíacs de Catalunya que, arreu del territori català, ha comptat amb el suport de prop d’un centenar de poblacions. 

 

Novetats de la Cavalcada 2013 

Ses Majestats els Reis d’Orient han arribat en vaixell a les 5 de la tarda al port de Blanes, on han estat rebuts per l’alcalde, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. Una de les novetats que ha tingut aquest emplaçament és que l’escenari elevat on les autoritats han rebut a ses majestats ha estat el lloc on els tres reis han tingut ubicades les seves respectives carpes perquè els nens i nenes els lliuressin les cartes en pròpia mà.

A les 7 de la tarda ha començat la cavalcada formada per diversos ingredients, entre ells 7 carrosses. La comitiva l’han encapçalat els membres de la Colla Gegantera de Blanes, que han obert la desfilada. Del total de 7 carrosses, dues eren novetat: d’una banda hi hagut la incorporació de la del Carter Reial que anava recollint les cartes dels nens i nenes al llarg del recorregut, i de l’altra hi havia la carrossa dels Nens Entremaliats, que tancava la cavalcada i que anava a càrrec de la Colla de Diables. Els seus membres anaven vestits de nens dolents per a la ocasió i han ofert un espectacle de foc al llarg del recorregut.

Les tres carrosses reials de Melcior, Gaspar i Baltasar estaven ambientades com si fossin els vaixells que els han dut fins a Blanes. Pel que fa a les dues carrosses restants, una era la que duia els regals per a la canalla i l’altra portava peces per fer construccions de fusta. Per últim, val a dir que un altre dels ingredients de la comitiva ha estat la música en directe que han ofert les dues bandes del municipi: la Musical i Mossèn Joan Batlle i la del Col·legi Santa Maria. 

 

  

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 972 35 17 17 

Adjuntem imatges de la Cavalcada de Reis 2013 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version