Canal Ajuntament

La flashmob "Ójü... Mil ulls amb les drogues!" tanca un projecte d'hàbits saludables als barris de Vila-roja i Font de la Pólvora

Sota el títol “Ójü... Mil ulls amb les drogues!”, la Comissió d’Hàbits Saludables del programa Integrant Accions del Sector Est de Girona ha convocat una flashmob a la rambla de la Llibertat per a aquest dimecres, dia 30 de maig, a les 18 h. El mateix dia, a les 10.30 h al Teatre Municipal, es representarà una obra de teatre entorn a la temàtica del projecte en la qual hi participaran alumnes de 5è curs de les tres escoles del Sector Est de Girona: l’escola Font de la Pólvora, l’escola Vila-roja i l’escola Sagrada Família. Durant dos cursos, s’ha portat a terme teatre social en aquestes tres escoles.

Aquesta iniciativa serà la cloenda d’un treball realitzat en tots els serveis dels barris de Vila-roja i Font de la Pólvora en matèria de prevenció de drogues durant 3 anys. El programa Integrant Accions està impulsat per l’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya i hi participen, en les diferents actuacions, associacions del barri i entitats socials.

L’objectiu d’aquest projecte era conèixer els comportaments i els hàbits de salut del Sector Est amb referència a les drogues. A partir d’aquesta anàlisi s’han promogut processos formatius per tal de motivar canvis d’actitud saludables, s’han capacitat els professionals dels serveis per tal de portar a terme actuacions preventives dins el seu àmbit de treball i s’han afavorit marcs metodològics que impliquen accions integrades (lip dub, stop-motion, composició i gravació del rap de l’“Ojú”, cantates...) entre comunitat, agents locals, entitats i administracions per modificar aquestes actituds.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version