Canal Ajuntament

Platja d'Aro. El periodista Xavier Castillón guanya el 1r premi de recerca de Castell-Platja d'Aro amb un treball sobre les seves sales de festes i discoteques

Dotat amb 3.000 euros el projecte es presentarà d’aquí a un any amb la voluntat per ser publicat

El projecte de recerca Nit d'Aro (L'evolució de les sales de festes i discoteques a Platja d'Aro) presentat pel periodista Xavier Castillón, ha estat guardonat amb el Primer Premi de recerca a un projecte d'investigació sobre Castell-Platja d'Aro, convocat per primera vegada per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. L’autor és redactor de cultura i espectacles del diari El Punt Avui des de fa 23 anys, i el 2006 va ser comissari de l'exposició Girona Pop a la Casa de Cultura de Girona i el 2008 va guanyar el premi Bonmatí de periodisme.Dotat amb 3.000 euros el treball estarà enllestit a finals d’aquest any 2013, amb la voluntat del consistori de publicar-lo per posar-lo a l’abast de tota la ciutadania.

Els principals objectius que planteja la proposta guanyadora són fer un inventari tan exhaustiu com sigui possible de les discoteques i altres locals nocturns que han existit a Platja d'Aro, des dels seus orígens fins a l'actualitat. També preservar la memòria dels protagonistes de les nits de la Vall d'Aro, ja siguin els propietaris de locals, els discjòqueis i altres empleats i també els usuaris, i mostrar l'evolució del teixit social de Platja d'Aro i la Vall d'Aro a través del lleure nocturn, que ha estat i és capital en la seva identitat com a població turística.

El veredicte del jurat es va fer públic el passat 22 de desembre  al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, moment en que també es va lliurar el guardó del 2n Concurs Tot Llegint de creació de la imatge gràfica del Club de Lectura local que va assolir Martina Rodríguez. La Biblioteca Municipal Mercè Rodoreda també va concedir els premis del 12è Concurs de felicitacions nadalenques: Elsa Olvera (Categoria A – 3 anys), Pol Aubeso (Categoria A – 4 anys), Joen Antúnez (Categoria A – 5 anys); Martín Teixidor i Abril López (1r i 2n Premi – Categoria B · 6 i 7 anys);  Jan Galindo i Ariadna Managuerra (1r i 2n Premi – Categoria C · 8 i 9 anys);  Nora Brugada i Anastasiya Tymoshchuk (1r i 2n Premi – Categoria D · 10, 11 i 12 anys).

Justament el Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull fins al diumenge 6 de gener diverses exposicions simultànies que tenen com a nexe comú el Nadal: obres del 33è Concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques, els originals del 12è Concurs de felicitacions nadalenques de la Biblioteca Mercè Rodoreda, els treballs de Nadal de les escoles del municipi, i les imatges participants al 2n Concurs de Fotografia del Pessebre Vivent de Castell d’Aro celebrat l’any passat. Organitzades per la regidoria de turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es poden visitar, en entrada lliure, d’11 a 13 h i de 17 a 21 h (el diumenge 6 de gener en horari reduït: de 17 a 21 h).Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version