Canal Ajuntament

Girona. La cavalcada de Reis de Girona recupera el seu recorregut, passant pel carrer Migdia fins el carrer de la Creu

Una de les novetats d’aquest any és que la cavalcada anirà fins al carrer de la Creu amb el carrer Migdia i que un cop arribi al carrer Jaume I enfilarà pel carrer Sant Francesc.

El proper 5 de gener arriba el punt culminant de les festes nadalenques amb la cavalcada dels Reis d’Orient, que enguany coincideix amb dissabte i per aquest motiu s’espera que l’acte sigui més concorregut que anteriors edicions.   

Aquest any i com a novetat, la cavalcada ha modificat lleugerament el seu recorregut, ja que la finalització total de les obres del carrer Migdia permetrà que aquesta recuperi el seu recorregut fins el carrer de la Creu. A més a més i també com a diferència respecte l’any passat, la cavalcada no passarà per la plaça Marquès de Camps, sinó que una vegada arribi a Jaume I enfilarà pel carrer Sant Francesc.

A les 18 h de la tarda els Reis d’Orient abandonaran el campament per iniciar, a 2/4 de 7 al passeig General Mendoza, la cavalcada. El recorregut anirà pel carrer Ultònia, carrer Migdia, carrer de la Creu, Joan Maragall, Plaça Pompeu Fabra, Avinguda Jaume I, carrer Sant Francesc, lateral nord de la Plaça Catalunya, Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, Pujada Pont de Pedra i Plaça del Vi. Aquest any, també com a novetat, els agents de la policia municipal encarregats d’obrir la cavalcada aniran a cavall en comptes de fer-ho amb moto com en els últims anys.

Com és habitual, els Jardins de la Muralla acolliran el campament de Ses Majestats els Reis de l’Orient i tot el seu seguici, on els més menuts podran veure de ben a prop els Reis, entregar les darreres cartes als patges reials i gaudir d’una xocolata feta pels propis cuiners del Reis.

Els actes del dissabte 5 de gener, començaran amb les dues pre-cavalcades, que sortiran de l’església de Sant Lluc, la primera les 15.45 h i la segona a les 16 h. La primera recorrerà la Pujada Sant Feliu, el Passatge d’en Gómez, la plaça Independència, el carrer Santa Clara, el Pont de Pedra, la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, la Plaça General Marvà i els Jardins de la Muralla, mentre que la segona passarà per la Pujada Sant Feliu, el carrer Ballesteries, el carrer Argenteria, la Rambla, La Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, la Plaça General Marvà i els Jardins de la Muralla.

  Plànol del recorregut

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version