Canal Ajuntament

Blanes. Més de 300 persones al seguici de la Cavalcada de Reis de Blanes

Es repartiran 1.000 kg de caramels sense gluten, aptes per a celíacs. La cavalcada del 2013 inclou nombroses novetats i, per segon any consecutiu, les entitats africanes del municipi s’encarregaran del rei negre i el seu seguici. 

 

Aquests dies s’estan ultimant els darrers detalls perquè la Cavalcada de Reis de Blanes sigui una gran festa que gaudeixen els infants del municipi, així com els d’altres poblacions que venen a veure-la, atrets per la seva singularitat. Més de 300 persones formaran part del seguici, comptant membres d’Associacions de Veïns, entitats culturals i d’altres àmbits que sumen esforços perquè l’esdeveniment sigui un èxit.

Ja fa mesos que des de l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes es va començar la seva organització, iniciant-se també els contactes i reunions amb les entitats per anar apamant tots els detalls de la cavalcada. En aquest sentit, per segon any consecutiu continua la col·laboració amb les entitats d’immigrants africans de Blanes –de Gàmbia i Senegal-, que es fan càrrec del rei negre i el seu seguici. 

També es continuarà amb el costum encetat en anys anteriors i els caramels que es repartiran al llarg de tota la cavalcada seran sense gluten, és a dir: aptes perquè els consumeixin els celíacs. En total està previst que s’obsequiï al públic que s’acostarà a veure la cavalcada amb 1.000 quilos de caramels sense gluten. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Blanes s’ha afegit a la campanya Cap Nen Celíac Sense Caramels que du a terme l’Associació de Celíacs de Catalunya, que properament té previst fer públic un llistat amb els ajuntaments d’arreu del país que han donat suport a la campanya. 

 

Novetats de la Cavalcada 2013 

Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a Blanes en vaixell a les 5 de la tarda al port, on seran rebuts per l’alcalde, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. Una de les novetats de la cavalcada és que l’escenari on les autoritats rebran a ses majestats serà el lloc on els tres reis tindran ubicades les seves respectives carpes perquè els nens i nenes vagin a lliurar-los les cartes en pròpia mà.

A les 7 de la tarda començarà la cavalcada, formada per diversos ingredients, entre ells 7 carrosses. La comitiva l’encapçalaran els membres de la Colla Gegantera de Blanes, que obriran la desfilada després que també hauran donat la benvinguda a ses majestats a la seva arribada a la platja del port.

Del total de 7 carrosses, 2 són novetat: d’una banda hi ha la incorporació de la del Carter Reial, que estarà situada darrere els gegants, i que anirà recollint les cartes dels nens i nenes al llarg del recorregut. De l’altra, hi haurà la carrossa dels Nens Entremaliats, que tancarà la cavalcada i anirà a càrrec de la Colla de Diables. Els seus membres aniran vestits de nens dolents per a la ocasió i oferiran un espectacle pirotècnic durant el trajecte de la cavalcada. 

Les tres carrosses reials de Melcior, Gaspar i Baltasar aniran ambientades com els vaixells que els hauran dut fins a Blanes, mentre que les dues carrosses restants seran per un costat la que portarà els regals per a la canalla i per l’altre la que durà peces per fer construccions de fusta. D’altra banda, la Cavalcada de Reis també inclourà a la comitiva la música en directe que oferiran les dues bandes del municipi: la Musical i Mossèn Joan Batlle i la del Col·legi Santa Maria. 

 

Recorregut de la Cavalcada 

Respecte el recorregut de la cavalcada, serà el mateix d’anys anteriors amb una novetat afegida. Així doncs, a les 7 de la tarda sortirà des del port i enfilarà per tot el passeig de Mar fins arribar al carrer Ample, on girarà cap a munt. Des d’allà, passarà per la plaça Solidaritat i baixarà per la Rambla Joaquim Ruyra fins girar de nou, en aquest cas pel carrer Doctor Xavier Brunet. 

En arribats al carrer Muralla, a diferència del què s’havia fet fins ara en què seguien la cavalcada només els tres reis i el seu seguici personal, desfilaran pel passeig de Dintre tots els membres de la comitiva fins arribar a l’edifici consistorial. Allí, com sempre ha marcat la tradició dels darrers anys, els tres reis pujaran dalt del balcó principal de l’Ajuntament per acabar de repartir els caramels entre la nombrosa concurrència que sempre s’hi sol congregar. 

Per últim, val a dir que una novetat de caràcter logístic és que les instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Blanes serà on, hores abans que comenci l’esdeveniment, s’allotjaran els participants de la cavalcada perquè facin els darrers preparatius abans de l’arribada de ses majestats. 

 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 972 35 17 17 

Adjuntem imatges de la Cavalcada de Reis 2012 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version