Canal Ajuntament

Girona acollirà el nou festival de música Strenes

·         Tindrà lloc en diferents espais de la ciutat de l’11 al 21 d’abril del 2013

 

·         El festival vol ser l’escenari on es presentaran les principals novetats de la temporada musical catalana

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director de Promo Arts Music, Xavier Pascual, han signat aquest matí el conveni de col·laboració per a la celebració del festival Strenes, que tindrà lloc a la ciutat el proper mes d’abril. Aquest nou festival de música, que es portarà a terme de l’11 al 21 d’abril del 2013, acollirà les estrenes d’espectacles, discs i novetats dels artistes catalans del primer semestre de l’any. Strenes vol ser l’escenari on es presentaran les principals novetats de la temporada musical catalana.

“Amb aquest festival Girona es convertirà en l’escenari i el referent de les primícies musicals de la temporada. A més, Catalunya viu ara mateix un moment excepcional pel que fa a creativitat musical, qualitat, diversitat de formats i nous públics”, ha destacat l’alcalde de Girona, que també ha afegit que el festival també compleix l’objectiu d’implicar diferents sectors econòmics en les activitats que es porten a terme a la ciutat, ja que és un “reflex de la clusterització de la cultura”.

El director del festival, Xavier Pascual, ha agraït l’aposta de l’Ajuntament de Girona per la cultura i la música com a “factors per poder sortir de la crisi” i ha subratllat que l’objectiu del festival és que “el públic que vingui tingui la sensació de viure un moment especial i que els artistes se sentin també especials”. “Els festivals no han de viure d’esquena a la ciutat i Girona té un teixit cultural molt ric i divers i volem aprofitar-ho i col·laborar amb aquest teixit”, ha manifestat.

Per la seva banda, el membre del comitè artístic assessor del festival i representant del Grup Enderrock, Jordi Novell, ha ressaltat que el festival és “important perquè situa Girona en l’epicentre de les cites importants de l’any del sector i en el circuit de festivals més importants del país”.

El festival tindrà diferents ubicacions estables a la ciutat: l’Auditori de Girona, la Casa de Cultura, la sala La Planeta i, com a novetat, es recuperarà el Teatre Municipal com a escenari on es podrà gaudir d’una programació musical de primera línia.

Strenes obre una convocatòria dirigida a artistes, grups musicals i empreses de management i contractació per tal que puguin presentar les seves propostes d'estrena, en el marc del festival Strenes de Girona. El termini de presentació de propostes finalitza el 14 de gener.

Aquest nou concepte de festival vol esdevenir una cita obligatòria pels artistes de trajectòria reconeguda i pels artistes del moment, però també una plataforma de difusió per als artistes emergents del país, que nodreixen la rica escena musical catalana que hi ha actualment.

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version