Canal Ajuntament

Banyoles. La campanya 'A Banyoles, el mercat al teu abast!' regala un cabàs ple de productes del mercat cada setmana i 2.000 bosses reutilitzables

En el món del comerç, un dels residus que es generen amb més freqüència són les bosses de plàstic. Aquestes bosses són utilitzades sovint una única vegada, raó per la qual la seva vida útil és molt curta i esdevenen molt ràpidament un residu, amb l’agreujant que no es tracta d’un producte biodegradable i, un cop al medi, acaben persistint-hi durant molt de temps. Per incidir en aquesta problemàtica la campanya A Banyoles, el mercat al teu abast! ha regalat bosses exclusives reutilitzables.

 

Per aconseguir-la els clients havien d’acumular vals de compra i, per tant, s’incentivava la compra al mercat. Per cada 5 euros de compra s’aconseguia una butlleta i amb dues butlletes de cada color (verd per a l’alimentació i gris per a la roba, complements i d’altres) s’obtenia gratuïtament la bossa reutilitzable. Durant la campanya s’han repartit un total de 2.000.

Cal tenir en compte que el consum de productes de la terra minimitza els costos energètics i ambientals (transport, cambres frigorífiques, emmagatzematge...) i garanteix que els productes siguin més frescos i estiguin subjectes a una menor manipulació (addició de conservants, envasat...). És per totes aquestes raons que una de les línies d’actuació tenia com a objectiu el foment del consum dels productes autòctons comarcals i regionals, mitjançant la informació i conscienciació a consumidors i marxants de la importància i el valor dels productes propis de la terra. Per promocionar aquests objectius s’ha sortejat setmanalment un cabàs de productes del mercat cedits pels propis marxants i un xec regal setmanal per gentilesa de l’Associació de marxants de les comarques gironines, bescanviable en les parades identificades com a associades. 

Un altre dels objectiu de la campanya A Banyoles, el mercat al teu abast! era disposar d’informació sobre la procedència dels usuaris i usuàries del mercat, per tal de concretar algunes dades essencials com ara la procedència, les rutes que segueixen per arribar i marxar del mercat i els mitjans de desplaçament, conèixer les dificultats i necessitats que plantegen...  Per aquest motiu en el marc de la campanya es va incloure una enquesta sobre hàbits de mobilitat i de consum dels usuaris i usuàries del mercat. De les enquestes recollides es desprèn que l’usuari tipus del mercat és una dona d’edat compresa entre els 45 i 65 anys, amb residència a Banyoles o al Pla de l’Estany, i que va al mercat a peu o bé amb vehicle propi. Sobre la valoració del mercat, en general es valora molt positivament la ubicació actual de les parades al mercat, així com l’horari, la diversitat i la qualitat dels productes.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica, Joana Vilà, ha valorat molt positivament la campanya A Banyoles, el mercat al teu abast!. Per Vilà s’ha complert  l’objectiu principal de la campanya que era “dinamitzar el mercat setmanal de Banyoles i alhora reforçar el seu rol dinamitzador del comerç i els serveis del centre de la ciutat”.

 

Una Campanya de dinamització del mercat setmanal dels dimecres

A Banyoles, el mercat al teu abast! es tracta d’una campanya que està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles amb la col•laboració de la Diputació de Girona, l’Associació de marxants de les comarques gironines i el Gremi de marxants de Girona i comarques. Cada dimecres durant els últims 3 mesos, des del 17 d’octubre i fins el mes de desembre el 19 de desembre del 2012, s’han aplicat diferents avantatges i propostes.

Amb la campanya es volia que el missatge, la imatge i tot allò que es comuniqui serveixi per valorar i utilitzar més el mercat, creï més hàbit de consumir-hi i visitar-lo pels seus propis valors, que en són molts, més enllà de la promoció, les relacions socials o interpersonals. La millor promoció és que les persones valorin, vegin i s’adonin de la importància del mercat i es convencin de la conveniència de consumir-hi. 

 

Imatge: Una de les guanyadores del cabàs de la campanya (Ajuntament de Banyoles)

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version