Canal Ajuntament

Blanes. Blanes celebra la tradicional Fira de Sant Tomàs amb més de 150 parades al centre de la vila

A Blanes la imminent arribada de les festes de Nadal es mesura cada any amb la  Fira de Sant Tomàs, que se celebra tradicionalment coincidint amb el 21 de desembre. De fet, el refranyer català inclou la dita De Sant Tomàs a Sant Anton temps de Nadal som (del 21 de desembre al 17 de gener). Organitzada per l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, enguany la Fira de Sant Tomàs ha comptat amb la participació de més de 150 parades que s’han instal·lat al centre del municipi. 

 

La Fira de Sant Tomàs és un mercat que compta amb una tradició centenària a Blanes. Originàriament es dedicava a la venda de bestiar i eines per treballar al camp però, amb el pas del temps, ha anat incorporant d’altres productes més contemporanis. Durant molts anys, el mercat també es va conèixer amb el sobrenom de la Fira de les Pilotes, ja que era típic que els nois i noies es perseguissin entre les parades amb unes pilotes fetes de cuir proveïdes amb una goma elàstica per empaitar el contrincant.

Avui dia ha esdevingut una fira comercial enfocada al producte nadalenc i amb la que es pretén revitalitzar el comerç de la vila. En aquest sentit, per segon any consecutiu la novetat quant a la instal·lació de les parades ha estat que s’han emplaçat encarades a les façanes dels comerços, i no donant l’esquena als establiments com s’havia fet fins fa dos anys.

Entre les més de 150 parades que avui s’han pogut visitar s’hi podia trobar un ample ventall de productes: alimentació, articles de Nadal, artesania, joguines i una gran varietat de productes per regalar en motiu d’aquestes festes. Entre aquestes parades n’hi havia unes 30 regentades per entitats del municipi de diversos àmbits que han aprofitat el marc de la fira per a donar-se a conèixer, per recaptar fons amb la venda de productes o per dur a terme diverses campanyes. També n’hi havia força d’estudiants de Blanes que oferien pastissos i altres atractius per recollir diners pel viatge de final de curs.

Pel que fa a les parades d’entitats, n’hi havia d’Aspronis, Creu Roja, Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes, l’Associació d’Esclerosi Múltiple, Amnistia Internacional, Mifas, la Colla Gegantera, etc. Tampoc no han faltat  a la seva cita anual amb la fira els membres de l’Associació de Veïns de Dintre Vila, que han recollit aliments per Càritas Blanes. 

La Fira de Sant Tomàs, que ha estat en funcionament des de les 9 del matí fins les 9 de la nit, s’ha instal·lat al carrer Ample, passeig de Dintre, carrer Muralla, la plaça Verge Maria –on enguany està instal·lat Es Tió de Blanes- i la part sud del carrer Raval. 

Per aquest motiu, des de les 6 del matí i fins el desmuntatge de les parades (aproximadament a les 11 de la nit), la Policia Local ha procedit al tall de la circulació de vehicles al carrer Ample, així com al carrer Roig i Jalpí (que serveix per accedir al carrer Ample).

També s’ha desviat la circulació del transport públic: les línies 1 i 9 d’autobusos han arribat fins a la plaça Catalunya i han retornat pel mateix lloc al no poder accedir al carrer Ample i la plaça d’Espanya. 

 

 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 972 35 17 17 

Adjuntem imatges de la Fira de Sant Tomàs que s’ha fet avui 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version