Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Es crea un mapa buscatifes per reduir el problema dels excrements d'animals a la via pública

Després de la campanya de sensibilització començaran les sancions

Avui ha començat la 'Campanya Buscatifes', a través de la qual l'Ajuntament busca a ciutadans voluntaris que es vulguin implicar repartint díptics informatius i marcant excrements d'animals a la via pública.

Del 30 de novembre al 14 de desembre es marcaran totes les tifes del poble.

Martí Vallès: 'Activem una campanya cridanera que pretén implicar als ciutadans perquè ens ajudin a reduir el problema dels excrements i les orines d'animals a la via pública. Les sancions seran el proper pas.'

L'Ajuntament de Cassà ha activat avui la 'Campanya Buscatifes' que, durant un mes, pretén conscienciar als propietaris d'animals de la necessitat de recollir els excrements dels animals de la via pública i dels espais habilitats per a gossos, així com evitar que aquest orinin a mobiliari urbà i/o a façanes d'edificis.

La 'Campanya Buscatifes' es divideix amb dues fases. Durant les primeres dues setmanes s'està repartint a tots els domicilis del poble un díptic informatiu demanant als ciutadans que 'ajudin a guanyar la partida!' ja que 'la higiene no és cap joc'. A través d'aquest material es demana als cassanencs que marquin en un mapa del poble els punts més conflictius on estan cansats de trobar-hi excrements i/o orines d'animals. Els punts principals amb més queixes dels ciutadans es poden veure al mapa buscatifes del web cassa.cat/buscatifes. Paral·lelament, es fa una crida als ciutadans perquè s'impliquin activament i ajudin a l'Ajuntament a marcar les tifes del carrer amb uns marcadors i a conscienciar als propietaris d'animals de la necessitat d'actuar cívicament. Els ciutadans que vulguin col·laborar ho poden fer enviant un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

La segona fase de la campanya, que començarà el 30 de novembre, serà la més visual ja que durant dues setmanes es marcaran tots els excrements de la via pública per tal que els propietaris d'animals prenguin consciència de la importància de ser cívic.
Un cop finalitzi la campanya de sensibilització, la Policia Local aplicarà sancions als propietaris d'animals que no recullin els excrements de la via pública o dels espais habilitats per a gossos i/o orinin a mobiliari urbà i/o a façanes d'edificis, tal i com recull l'ordenança de tinença d'animals aprovada el 2012.

L'Ajuntament també enviarà una carta a tots a tots els propietaris de gossos que tenen l'animal censat -aproximadament n'hi ha uns 900- per avisar-los de la posada en marxa d'aquesta campanya i de les mesures sancionadores que s'iniciaran.
Martí Vallès, Alcalde de Cassà de la Selva, explica que 'activem una campanya cridanera que pretén implicar als ciutadans perquè ens ajudin a reduir el problema dels excrements i les orines d'animals a la via pública. Les sancions seran el proper pas.'


1447668005El cartell de la Campanya Buscatifes.jpg
1447668005Els excrementses marcaran amb aquests materials durant dues setmanes.jpg
1447668005Els materials de la campanya.JPG
1447668006Marti Valles presentant la campanya buscatifes a la ciutadania.jpg
Fitxer adjunt: 1447668006NDP Es crea un mapa buscatifes per reduir el problema dels excrements d'animals a la via publica.docx


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version