Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona preveu la urbanització de l’espai lliure adjacent a la nova Audiència Provincial

Properament s’iniciarà el procés de licitació del projecte, que preveu dos trams nous de baranes d’acer inoxidable i l’enjardinament de la zona.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat el projecte d’urbanització de l’espai lliure adjacent a la nova Audiència. Es tracta d’una intervenció al barri Güell-Devesa, en un franja lliure sense urbanitzar al marge dret del riu Güell, que se situa entre el conjunt del nou edifici de l’Audiència de Girona, la nova plaça Josep M. Lidón i l’avinguda Josep Tarradellas.

El projecte preveu la instal·lació de dos trams nous de baranes d’acer inoxidable i l’adequació de la barana existent collada al mur (per garantir una protecció envers el desnivell) així com els accessos i la vorera entre l’àrea de recent urbanització. El pressupost d’execució de la licitació és de 118.268,59 € (iva inclòs).

L’enjardinament de la zona consistirà en diferents plantacions d’espècies adaptades a l’entorn i amb unes necessitats hídriques baixes. Entre aquestes s’han escollit les següents: 18 Populus Nigra italica vestits des de la base per crear una pantalla de protecció visual cap als vials, una plantació d’arbustiva a la zona del mig i de baix del talús i la plantació d’un grup de 6 arbres a la zona on s’eixampla la vorera (es tracta de l’espècie Acer platanoides Emerald Queen).

Amb l’execució del projecte, el regidor d’Urbanisme i Activitats, Carles Ribas, creu que “s’aconseguirà dignificar l’actual espai lliure que hi ha entre la plaça i el riu Güell”. “Es tracta d’una actuació en una zona molt determinada, però que condiciona favorablement un barri amb molta afluència de gent, com és el Güell-Devesa. Només allà s’hi concentren quatre equipaments importants: l’Auditori, l’Audiència, la Fira de Girona i el CAP Güell”, ha remarcat el regidor. Cal ressaltar que aquesta actuació estava prevista en el projecte del nou edifici de l’Audiència i no es va executar en el seu moment.

Nota: Adjuntem imatges de l’estat actual i una imatge virtual del projecte executat.

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version