Canal Ajuntament

Platja d'Aro. El banc d'aliments de Castell-Platja d'Aro recull 6.800 quilos de productes en favor del gran recapte d'aliments a Catalunya

Gràcies a la participació de 24 voluntaris, cinc supermercats i les aportacions dels particulars

El Banc d’Aliments Municipal gestionat per la regidoria de serveis socials de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro gràcies a la col·laboració de 24 voluntaris, de cinc supermercats del municipi (Mercadona, Carrefour, Caprabo, Valvi i Lidl), i la donació de particulars va recollir 6.800 quilos d’aliments en favor del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya. Els productes aplegats varen ser principalment llegums secs, llet, oli, conserves de peix, pasta, farina i galetes. La campanya, destinada a la recollida d’aliments bàsics per a les persones més necessitades, va tenir lloc el 30 de novembre i l’1 de desembre a tot Catalunya, i es va dur a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya a diferents supermercat i mercats i de forma virtual a través de la web del Banc d’Aliments.

Amb l’objectiu de sensibilitzar i informar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d’Aliments durant tot l’any, el Gran Recapte es va dur a terme gràcies a la participació d’un gran nombre de voluntaris arreu de Catalunya. A banda d’aquesta participació puntual, el Banc d’Aliments de Castell-Platja d’Aro, amb la col·laboració d’un grup de 24 persones que realitzen el voluntariat de manera continuada i de Creu Roja, distribueix durant tot l’any aliments bàsics donant servei a persones que per motius socioeconòmics estan en situació de necessitat. Durant l’any 2011 va atendre a un total de 248 famílies amb aliments bàsics com ara llet infantil, cereals, sucre, fruita, oli, llegums, arròs, farina o carn.

Mitjançant el Banc d’Aliments Municipal, adreçat als ciutadans empadronats a Castell–Platja d’Aro, la regidoria de serveis socials de l’Ajuntament, té com a objectiu arribar als col·lectius amb més necessitats del seu entorn més proper. El servei es vehicula mitjançant un estudi socioeconòmic previ, cas per cas, des dels serveis socials municipals, per valorar-ne la seva idoneïtat. Si és així, es lliura un canet de beneficiari que  facilitat la recollida i lliurament dels aliments bàsics, un cop al mes a la seu del Banc d’Aliments, a l’espai municipal de la Masia Bas a Platja d’Aro (informació: T 972 819 473 Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ). A més a més d’aqueta tasca bàsica, des d’aquest servei també es duen a terme altres activitats solidàries com el repartiment del joguines que realitza cada Nadal el dia de reis. Aquest conjunt de tasques es realitzen gràcies a la col·laboració de Creu Roja i a la participació 24 voluntaris de la vila.

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version