Canal Ajuntament

Banyoles. Avancen les obres per arranjar les voreres malmeses de la ronda Monestir, a Banyoles

Durant el juny d’aquest 2012 l’Ajuntament de Banyoles va talar i arrencar uns 60 pins de la ronda Monestir, a Banyoles, pels desperfectes que causaven a la via pública. Es tractava de 60 arbres amb uns 20 anys d’antiguitat i que tenien unes arrels que provocaven desperfectes a les voreres i amenaçaven de fer-ho també amb els serveis soterrats. 

 

Durant aquest desembre s’estan arranjant  les àmplies voreres del carrer que uneix la carretera de Vilavenut amb el avinguda de la Farga. Es tracta de l’arranjament del voltant d’on eren els arbres. Davant de les naus de la ronda Monestir s’han arranjat les voreres de formigó i a la part nord del carrer, a davant dels pisos, s’ha refet la vorera de panots. El cost de l’actuació és de 65.000 euros subvencionats en la seva totalitat per la Diputació de Girona. 

En els propers dies es plantaran els nous arbres de la ronda Monestir. Només es plantaran a la zona de pisos del carrer i no a la zona amb naus industrials. Es tracta de 16 exemplars de Liriodendron tulipifera, conegut popularment com a arbre de les tulipes, molt més apte per a les voreres que no els pins.

El regidor de Via pública i Mobilitat, Lluís Costabella, ha manifestat que “tot i la dificilíssima situació econòmica hem d’anar cuidant la via pública i aquest és el compromís de l’equip de govern”. Costabella ha destacat que “era una reclamació dels veïns i dels empresaris de la ronda Monestir”.

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version