Canal Ajuntament

Palafrugell. Un llibre repassa la història de “Els Pastorets” a Palafrugell

A Palafrugell es compleixen 60 anys de les representacions de la versió més popular d’Els Pastorets, la de Josep M. Folch i Torres ha portat a escena el grup local Les Bambolines els dies 26 i 30 de desembre i 1 de gener. A la vegada, s’arribava als 120 anys de l’inici de les representacions, també a Palafrugell, d’altres versions d’Els Pastorets.

Per tal de celebrar aquestes efemèrides, l’editorial Revista del Baix Empordà ha editat el llibre Pastorets 60+60 Palafrugell escrit per Ramon Piferrer i Àngela Martí. El contingut del volum s’estructura en quatre actes que corresponen respectivament als següents apartats: explicació genèrica de l’aparició de les representacions d’El Pastorets a Catalunya; un repàs cronològic d’El Pastorets a Palafrugell en les diferents versions presentades; les representacions de la de Folch Torres; i la història, la temàtica i l’anecdotari dels darrers anys.

Prenent el guió del llibre, i comissariada pels seus propis autors, es pot veure al Teatre Municipal, fins al 6 de gener, una exposició que repassa aquesta llarga història, mostrant documents, fotografies i fragments d’escenografies utilitzades, en diverses èpoques, per a les representancions. També es tornen a exhibir diorames que va realitzar Josep Puig (actor i autor d’una altra versió d’Els Pastorets) amb motiu de la inauguració del TMP, l’any 1999.

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version