Canal Ajuntament

Roses. Ca l’Anita destinarà la planta baixa a sala d’exposicions i mantindrà la façana

Un total de 312 persones varen participar el passat 1 de desembre en la jornada de portes obertes organitzada per l’Ajuntament de Roses a l’equipament de Ca l’Anita. A més de visitar les dependències, els veïns i veïnes del municipi van poder manifestar la seva opinió sobre les qüestions plantejades pel consistori, com ara la possible modificació de la façana o els usos a què destinar el nou equipament.

L’Ajuntament de Roses es mostra molt satisfet per l’èxit de la jornada participativa, que va arribar a aplegar un total de 312 visitants, 93,2% dels quals varen participar voluntàriament en l’enquesta proposada pel consistori. D’aquests, un 86,25% va manifestar el seu desig perquè es compleixi la voluntat de l’antiga propietària Anna Marés, qui en el moment de la donació de l’antic immoble a l’Ajuntament, l’any 2008, va especificar que volia que la planta baixa de l’edifici es destinés a sala d’exposicions i que l’equipament s’anomenés “Estanc de la Punta”.
Pel que fa a la decisió entorn a la possibilitat d’eliminar, modificar (obrint finestres) o mantenir la façana de l’edifici, per a la qual el consistori demanava tenir en compte els costos que suposaria cadascuna de les opcions (60.000 €, 20.000 € o 0 € respectivament), la majoria dels veïns que varen omplir l’enquesta, un 54,29 %, va escollir l’opció que la façana de l’edifici és mantingui com està actualment.
La darrera qüestió plantejava els usos que els rosincs li volen donar a l’equipament, i malgrat que la diversitat d’opinions que recull l’enquesta és molt àmplia, la majoria es decanten per a usos formatius, socials i culturals. Així, un 25,42 % dels participants va proposar els usos formatius, mentre que un 12,02 % es decantava pels usos socials (com ara hotel d’entitats i sales de reunions), un 9,96 % proposava els usos culturals i un 8,24 % demanava que l’edifici es destini a activitats del jovent.
Un cop avaluades totes les enquestes, el consistori realitzarà ara les accions necessàries per donar resposta a l’opinió ciutadana. Així, la façana es mantindrà com fins ara, l’equipament passarà a denominar-se “Estanc de la Punta” i el pressupost municipal de 2013 inclourà una partida destinada al condicionament de la planta baixa de l’edifici com a sala d’exposicions. Pel que fa als usos definitius, l’equip de govern estudia també les millors opcions d’acord a les opinions recollides.
L’acció de participació de Ca l’Anita s’integra en el marc d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya dins el projecte “Treball als Barris” i s’inclou dins les accions del Pla de Barris, donat que l’edifici forma part del casc antic de Roses. Amb aquesta jornada de portes obertes l’Ajuntament de Roses posa en marxa la política de participació ciutadana, amb la qual es pretén integrar els veïns i veïnes de Roses en la vida municipal, facilitant la seva participació i el coneixement de les diferents accions i projectes que es duen a terme.

 

Imatge: Les propostes de façana

Imatges: Jornada de portes obertes a Ca l'Anita


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version