Canal Ajuntament

Palafrugell. Trentena edició del Crònica d’un any i lliurament dels Premis Peix Fregit 2012

El poper diumenge 16 de desembre, el Teatre Municipal acollirà l’acte de presentació del llibre Crònica d’un any 2012 i de lliurament dels premis “Peix Fregit” i “Palafrugellenc de l’Any”, que organitza, en el seu trentè aniversari, l’Equip Crònica d’un Any i Edicions Baix Empordà, amb el suport de l’Ajuntament. El llibre serà presentat pel periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó i es procedirà a distingir els personatges i entitats destacades del 2012.

Els guardonats han estat les següents persones o entitats:

  • PREMI PEIX FREGIT 2012 A UNA TRAJECTÒRIA:

Jaume Guasch Palau, “per la seva preocupació constant per la cultura i els drets polítics. Lluitador antifranquista, es va veure obligat a marxar a l’exili a una edat ben jove. Quan va tornar va treballar en diversos oficis i va ser un dirigent sindical a l’empresa Armstrong. En les primeres eleccions democràtiques, va tenir la valentia de presentar-se com a segon per la llista comunista. Va formar part del primer Ajuntament lliure, instituí el Premi Mestre Sagrera, va ser el primer president del Consell de la Gent Gran. Per haver escrit des de fa més de vint anys un article mensual a la Revista de Palafrugell. Per les seves inquietuds constants per millorar la vila. Per la seva trajectòria cívica  i compromesa a favor de les llibertats civils i polítiques”.

  • PREMIS PEIX FREGIT ESPECIALS:

 A les Festes de Primavera de Palafrugell, “al nombrós grup de gent, entitats i col·lectius que al llarg de cinquanta anys han aconseguit convertir una prohibició en un referent de la vida ciutadana que ha contribuït a atorgar força a tota mena d’ activitats, tot fent que d’una manera o una altra formin part de la nostra memòria col·lectiva.    

Societat recreativa Centre Fraternal “que ha estat des de fa 125 anys l’Àgora de la Vila; el centre recreatiu i cultural de tot Palafrugell, lloc de trobada, reunió i esbarjo. Escenari de la cultura, el teatre i el cinema. Espai pel debat polític i els mítings electorals. Poques coses s’ han cuit a Palafrugell sense haver passat pel fòrum del casino obrer”.

  • GUARDONS PALAFRUGELLENCS DE L’ANY

Kevin Bordas Li, “per haver obtingut la medalla d’or del Mundial de Patinatge artístic, categoria junior, celebrat a Nova Zelanda. És membre del Club de Patinatge Artístic de Palafrugell”.

Pere Cañigueral Barnès, director gerent del Centre Ocupacional Tramuntana d’educació especial “pels seus 25 anys donant servei des de Palafrugell a tota la comarca”.

Neus Colomer Sánchez, capdavantera a Palafrugell de l’Assemblea Nacional de Catalunya “que han estat capaços de sotragar la política d’aquest país”.

Carles Francesch Boschdemont i Joan Borrell Pons, en representació de l’emblemàtica societat d’en Nyoca, “colla gastronòmica i xerinolesca, que aquest any ha complert quaranta anys, i per haver editat el llibre artesanal de reculls escrits 40 anys. Això és mitja vida, elaborat per Josep Roura i Xico Cama”.

Ricard Gili Vidal i Josep Maria García Fuentes, pels 50 anys del Jazz Club La Guitarra. El primer “com a trompetista de Jazz i hereu del mateix Jimmy Rena”. Al segon, “per haver donat continuïtat al Club de Jazz més emblemàtic de Palafrugell i de tota la Costa Brava”

Ramon Piferrer Cabezas, “per haver interpretat al llarg de 30 anys  el paper de Dimoni Gros en Els Pastorets i pel seu destacat paper en aquest any commemoratiu 60+60, donant a conèixer la història d’aquesta popular escenificació a través d’una exposició i d’un llibre escrit per ell mateix”.

Josep Maria Soler Prats, “per haver estat escollit enguany president de la Fundació Pallach, pels anys de docència activa i per haver estat un puntal de l’hoquei local”.

  • GUARDÓ A LA MILLOR INICIATIVA DE L’ANY:

Grup juvenil “Birres Braves”, “organitzadors de molts actes a la vila, oberts a la participació de tothom. Estan molt vinculats a l’Handbol Garbí i van ser els responsables enguany de la revifalla de la Festa de Santa Margarida, amb el retorn de gegants i capgrossos, la celebració de la Olimpíada de la Terra i, principalment, el Racó de la Festa Major”. 

 Foto: 50 anys de les Festes de Primavera

 Foto: Centre Fraternal

 Foto: Jaume Guasch
Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version