Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. 600 persones s'apleguen en contra la Llei Wert a Santa Coloma de Farners

Unes 600 persones es van aplegar en favor de l'escola en català davant de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners en favor de l'escola en català. Durant l'acte es va llegir el manifest de rebuig a la LOMCE (coneguda com a Llei Wert). 

 

 

Manifest de rebuig a la LOMCE:

"Davant la voluntat recentralitzadora, retrògrada, anacrònica i segregadora del Ministre Wert i la LOMCE, i la instrumentalització de l’educació amb finalitats ideològiques i polítiques del govern del PP”,

La comunitat educativa de Sta. Coloma de Farners volem manifestar el nostre  més enèrgic  rebuig a l’esborrany de l’avantprojecte de llei orgànica per a la millora educativa, considerant que és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. Un atac covard, fet públic un cop han passat les eleccions al Parlament de Catalunya, que respon a l’estratègia sistemàtica dels aparells polítics i judicials de l’estat espanyol, de meynspreu i residualització de la llengua catalana; especialment pel que fa al model educatiu de la immersió lingüística.

El nostre model lingüístic, que té una antiguitat de més de trenta anys,  és un model d’èxit que ha contribuït a la cohesió social  i a l’equitat del país.

Ha estat una peça integradora clau de la societat catalana de les darreres dècades.Els resultats de les diferents avaluacions externes, confirmen, que el nivell d’aprenentatge de l’alumnat és molt semblant en  les dues llengües cooficials.Aquest debat no existeix ni en els centres educatius, ni en el país.

No s’entén la necessitat de crear un problema artificial i innecessari al voltant d’aquest tema tan sensible. Ens ha costat molt arribar fins aquí, perquè ara, des del govern de l’ Estat s’intenti destruir un valor afegit del nostre model d’ensenyament linguïstic, que mai ha segregat, i menys en qüestió de llengua.

És inacceptable que els drets dels infants siguin víctima del nacionalisme espanyol. 

Creiem que el debat actual de futur  hauria de centrar-se en problemes reals que afecten al món de l’educació.

El ministre Wert pretén desmantellar el sistema educatiu català i la immersió lingüística, desvirtuant el model democràtic que hem construÏt entre tots,  en proposar que la llengua catalana, en lloc de ser la llengua vehicular d’aprenentatge, sigui una assignatura de “quarta categoria”, Aquest atac del govern espanyol no es pot desvincular del context polític. Mai no havien arribat tan lluny en els més de trenta anys de monarquia parlamentària.

L’única resposta possible a aquest avantprojecte, passa pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest atac, en una resposta contundent, pacífica i clara.

Defensem , i defensarem sempre, el model d’immersió lingüística del nostre país, com a eina imprescindible per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social. Desmantellar aquest model implica, no solament relagar la llengua catalana, sinó una agressió a la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat i un menyspreu directe a tot Catalunya i a les seves institucions.

 

 

Imatges de la concentració d'aquest dilluns al vespre a Santa Coloma de Farners (Ajuntament de Santa Coloma de Farners). 

 

Imatge: Model de pancarta que s’ha proposat per instal·lar a tots els centres docents de Santa Coloma de Farners. (Ajuntament de Santa Coloma de Farners)

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version