Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Es constitueix una xarxa solidària d'ajuda als refugiats

Acció en el marc de la iniciativa 'Cassà, poble acollidor'

El grup està format per una desena de persones de la societat civil.

La xarxa quedarà constituïda per actuar en cas de qualsevol emergència.

Es preveu organitzar una fira d'entitats per recollir fons destinats a atendre les necessitats d'acollida dels possibles refugiats que arribin al poble.

Aquesta setmana s'ha constituït a Cassà de la Selva una xarxa solidària d'ajuda als refugiats integrada per una desena de persones que hi han volgut formar part a títol individual. L'objectiu d'aquesta iniciativa és disposar d'una eina per actuar des de la societat civil en cas d'emergència, ja sigui per la crisi dels refugiats de la Mediterrània o per altres situacions complexes que puguin venir més endavant.

L'Àrea de Ciutadania de l'Ajuntament de Cassà disposa dels contactes dels ciutadans que integren la xarxa i hi establirà comunicació en cas que sigui necessari. L'acció que s'ha dut a terme fins a dia d'avui ha estat una reunió inicial de contacte per presentar la xarxa i les possibles actuacions que es poden fer al poble per respondre a la crisi dels refugiats de la Mediterrània. També s'ha acordat organitzar una fira d'entitats amb l'objectiu de recollir fons destinats a atendre les necessitats d'acollida dels possibles refugiats que arribin a Cassà.
Segons indicacions de la Direcció General per a la Immigració, els tècnics dels plans d'acollida han d'estar preparats per gestionar l'arribada dels refugiats als municipis. En total es preveu que arribin entre 3.000 i 5.000 refugiats a Barcelona entre desembre i gener. Aproximadament durant un mes aquestes persones seran ateses a un centre de la capital catalana i, seguidament, es distribuiran territorialment.

Els interessats a formar part de la xarxa de voluntaris de Cassà s'han de dirigir al Punt d'Acollida Local de l'Espai Jove l'Escorxador obert al públic de dilluns a divendres de 9 a 14 h i situat al carrer Enric Coris, 11. També poden contactar amb la tècnica local de ciutadania, Maite Irazola, a través del telèfon 972 46 00 11 o el correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Fitxer adjunt: 1444813207NDP Es constitueix una xarxa solidaria d'ajuda als refugiats.docx


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version