Canal Ajuntament

Vilobí d'Onyar. Més de 4000 persones participen en els actes de la Festa Major de Sant Dalmai

La nit jove, la representació teatral de Nando Massaneda, el sopar popular, la cercavila dels gegants i el concert i ball de l’Orquestra Selvatana són alguns dels actes que han congregat més públic 

 

Més de 4000 persones han participat en els actes de la Festa Major de Sant Dalmai, segons han informat l’Associació Els Llobatons i Daines d’aquesta població, organitzadors d’aquest esdeveniment.  Des del passat dia 1 de desembre, amb el tradicional campionat de botifarra que enguany va aplegar un total de 84 parelles vingudes d’arreu de les comarques gironines i també de fora, i fins aquest diumenge 9 de desembre han estat moltes les activitats que s’hi ha programat.

Així, el tret de sortida oficial de la Festa Major es va fer el dimecres 5 de desembre amb la Nit Jove, que va comptar amb l’actuació de Deskarats, Miquel del Roig i la Salseta del Poble Sec. El grup local A granel no va poder actuar per problemes tècnics. La nit jove va comptar amb més d’un miler de nois i noies que no es varen voler perdre aquest concert, que un any més s’ha convertit en un dels actes que ha comptat amb més públic.

Pel que fa els actes del segon dia de Festa Major, dia 6 de desembre, el campionat de petanca va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones. A la tarda, la representació de l’obra de teatre Els solterons, de Nando Massaneda va comptar amb més de 200 persones de públic que varen seguir amb molt d’interès l’obra d’aquest actor gironí.

Un any més, el tradicional sopar de gala, que enguany arribava a la seva X ena edició i que es va fer el divendres dia 7, va comptar amb molta participació. Segons ha informat el regidor del poble de Sant Dalmai, Salvador Martí, en el seu desè aniversari el sopar hi varen participar més de tres centes persones. El sopar va comptar amb una sessió de ball a càrrec de Ferran Prunell.

 

Missa, gegants, concert i ball

Coincidint amb la festivitat de la Immaculada Concepció, el dissabte 8 de desembre, es varen celebrar els actes centrals de la Festa Major d’aquest any. Al matí, es va fer l’ofici religiós en motiu d’aquesta festivitat i va comptar amb “Els ressons de l’Onyar”. Seguidament va tenir lloc una cercavila de gegants i el naixement del nou Astre a càrrec de l’Espai Jove de Vilobí d’Onyar. Al matí, els actes es van cloure amb un piscolabis popular al mateix polivalent.

L’Orquestra Selvatana va ser l’encarregada d’amenitzar la tarda de dissabte, amb una audició de sardanes, a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Tot seguit es va fer el tradicional concert i ball de Festa Major, a càrrec de la mateixa Orquestra, que va comptar amb més de tres centes persones.

El darrer dia de la Festa Major  va iniciar-se al matí amb un espectacle infantil a càrrec del grup infantil Estrambòtics. En el transcurs d’aquesta sessió d’animació infantil se’ls hi va donar esmorzar a tots els infants. La cloenda de la Festa Major d’enguany va anar a càrrec de Cris Juanico  Dues Pedres, a les set de la tarda al mateix polivalent.

Durant els cinc dies de Festa Major s’ha pogut visitar la mostra de l’artista local ARC Pujol dins el mateix polivalent d’aquesta població.

 

 

 Imatges: Ajuntament de Vilobí d'Onyar

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version